Agirotu 2007 - Vöyri

Agirotu järjestettiin tänä vuonna Vöyrillä Vaasan lähellä. Olimme ilmoittautuneet Tildan kanssa yhteensä neljään viralliseen kilpailuun sekä rotuviestiin ja FAO-kisaan, jonka ratapiirros julkaistiin etukäteen. Kitri ja Juhani olivat tänä vuonna mukana vain kannustus/huoltojoukoissa.

Ensimmäiset startit olivat perjantaina klo 13 aikaan. Matkaan lähdimme jo torstaina ja yövyimme Tanjan ja Martin luona Kurussa, joka oli sopivasti puolimatkassa. Perjantaina lähdimme aikaisin taas liikkeelle ja poikkesimme Tuurin kyläkaupassa hakemassa lisävaatetusta, koska ilma näytti uhkaavan sateiselta.

Agirotu 2007
Agirotu 2007 Kisa 1 - Agilityrata - tuom. Ritva Herrala

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Tildalla oli hepulia, kuten yleensä aina ensimmäisessä startissa. Hylkäys radalla oli jo lähellä, mutta selvisimme 15 virhepisteellä: keppien aloitus + suoritusvirhe ja riman tiputus. Puomin alastulon kontaktivirheen oli tuomari poistanut jälkikäteen. Loppua kohden rata parani ja Tilda kulki tosi taitavasti. Tässä kuvasarja toiseksi viimeiseltä esteeltä, jossa oli terävä käännös oikealle: Kisa 1

Kisa 2 - Agilityrata - tuom. Anne Savioja Agirotu 2007

Toinen rata oli Anne Saviojan hyppyrata. Tildalla oli jo hyppyradalta nollatulos, joten varsinaisia paineita radalle meillä ei ollut... vaikka viereisessä kuvassa mami kyllä näyttää huolestuneelta. Kuva on ennen rataantutustumista. Pohdimme Päivikin kanssa ohjauslinjoja, taustalla Heidi.

Rata meni melko mukavasti: puhdas rata! Yhteen kohtaan olin suunniltellut valssin, vaikka takaaleikkaus olisi ollut siihen parempi ja kyllähän Til olisi sen osannut tehdä! Tilda sijoittui toiseksi ja sai palkinnoksi pokaalin, ruusukkeen ja ruokasäkin.

Agirotu 2007 Agirotu 2007

Seuramme teltta toimi tukikohtana kisojen aikana tarjoten suojaa sateelta. Ilman telttaa ei olisikaan tullut toimeen, koska vettä satoi lähes koko ajan. Kitri ja jackrusselinterrieri Tiiti laittoivat painiksi väliajalla...

Majoituimme Vaasassa noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Hotellimme oli Sokos Hotel Vaakuna. Hotellissa oli meneillään julkisivuremontti ja näkymämme huoneesta oli huputettu (tosin näkymä olisi joka tapauksessa ollut sisäpihalle). Muuten huoneemme oli tosi ihana. Iltapalalla ihmiset kävivät Amarillossa. Hotellihuoneessa koirat löysivät heti omat paikkansa. Vasemmalla Tilda ja oikealla Kitri.

Agirotu 2007
Agirotu 2007 Agirotu 2007
Agirotu 2007 Kisa 3 - Agilityrata - tuom. Alen Marekovic

Lauantaiaamuna ensimmäisen radan tutustuminen oli jo klo 7.45. Emme ehtineet käydä hotellin aamupalallakaan, tosin ei mami olisi voinut kauheasti syödäkään.

Rata oli myöhässä, koska tuomari ei ollut herännyt ajoissa. Hän pyyteli anteeksi myöhästymistä ja sitä, että rata oli liian vaikea (ratahenkilöt olivat rakentaneet piirustuksen mukaan). Ei rata paha ollut. Ainoastaan kepeillevienti oli vaikea ja senhän tietysti mokasin. Tilda olisi pitänyt viedä laajemmalla kaarella ja muutenkin antaa Tildalle tilaa aloittaa kepit itse. Muita virheitä radalla ei sitten tullutkaan, mutta puomille karkaaminen oli lähellä.

Tämä kolmas rata oli samalla karsintarata avoimiin SM-kisoihin. Tuloksenamme oli siis 5 ja lähdimme hotellille aamupalalle ja jännittämään, pääsisimmekö finaaliradalle. Ykkösluokista finaalin pääsi seitsemän parasta. Aamupalan jälkeen otimme pienet päiväunet ja shoppailimme H&M:llä...

Tuloksia saimmekin sitten odottaa. Lähdimme ajelemaan varmuuden vuoksi kuitenkin takaisin Vöyrille iltapäivällä ja matkalla saimmekin sitten viestin, että pääsimme mukaan finaaliin. Sijoituksemme oli ollut kuudes ja starttaisimme Tildan kanssa finaaliradalle käännetyn lähtöjärjestyksen mukaisesti toisena.

Agirotu 2007
Agirotu 2007 Avoimet SM-kisat - tuom. Marie Hansson

Avo-SM-finaalirata oli muutamassa kohdassa haastava. Etukäteen jännitin eniten A:n alla olevalle putkelle vientiä, keppien aloitusta ja keppien jälkeen pussiin menoa takaaleikkauksella. Rata meni puhtaasti juurikin tuolle putkelle saakka ja niinhän siinä kävi, että Til ehti mennä A:lle. Paremmalla ohjauksella tämänkin olisi voinut välttää. Emme vain vielä osaa :) Hylyn jälkeen rata olikin melkoista takkuilua, mutta pussiin meno meni nätisti. Kokemuksena kisa oli todella hieno.

Viereisessä kuvassa saamme hylkäyksen väärän radan takia.

Agirotu 2007 Agirotu 2007
Kisa 4 - Agilityrata - tuom. Ritva Herrala Agirotu 2007

Viimeinen virallinen ratamme oli Ritva Herralan agirata. Rata oli kivanoloinen, tosin radalla oli kaksi kertaa U-putki, joista molemmista piti valita "se toinen pää" eli ei se, joka oli koiran linjalla suoraan.

No, jo etukäteen arvelin, että Tildahan menee väärän päähän. Videolta katsottaessa olin jo luovuttanut, koska olin auttamattomasti myöhässä. Sain Karolta hyviä neuvoja radan jälkeen, että kannattaa "valssata jo paljon aiemmin". Näitä täytyykin sitten alkaa harjoitella. Väsymys kyllä painoi jo meitä molempia, koska ensimmäisestä startista oli jo 10 tuntia aikaa...

Ylemmässä kuvassa oikealla takaaleikkaus hylkyputken jälkeen. Mami on kyllä pahasti myöhässä, mutta Tildalla on ilmeisesti käsitys, minne ollaan menossa...

Radan jälkeen olin oikeastaan helpottunut, että pääsimme heti lähtemään takaisin hotellille ilman tulosten odottelua. Koirat saivat vielä herkutella kisan jälkeen Heidin ostoksilla.

Myös Kitri pääsi välillä lämmittelyradalle tasapuolisuuden nimissä. Ensi vuonna tämä neiti onkin hyvä haastaja Tildalle. Alla Kitrin pujottelunäyte.

Agirotu 2007
Agirotu 2007

Hotellilla pääsin onneksi ihanaan lämpimään saunaan ja tilasimme huonepalvelun kautta Amarillosta tarjottimellisen ruokaa. Unta ei tarvinnutkaan kauaa odotella.

Juhanin osalta agirotuviikonloppu lähestyi loppua, koska sunnuntaina hänellä oli työpäivä. Niinpä hän lähtikin aamujunalla Helsinkiin ja me tytöt suuntasimme taas Vöyrille.

Kameran jätin suosiolla pois, koska en olisi ehtinyt kuvaamaan. Sunnuntain kuvasaldo onkin sitten muiden varassa...

Agirotu 2007 Agirotuviesti - tuom. Minna Ylitalo

Tilda oli mukana PinCheers-joukkueessa minikisaavissa. Muita joukkueen jäseniä olivat Ninja & Karo, Amo & Eija ja Jutta & Aino. Joukkueemme numero oli 21 ja vuoromme sattui melko pahan sateen aikana. Viesti oli meille Tildan kanssa ihan uusi juttu. Koiria sai lähdössä olla avustaja pitämässä kiinni ja saimmekin avuksemme Terhin. Tilda oli vuorossa toisena Ninjan jälkeen...

Sade tuntui vain yltyvän ja yritimme pitää koirat lämpiminä lähtöön saakka...

Rata oli alussa hankala, mutta muuten ihan ok. En saanut pidäteltyä Tildaa alkusuoran jälkeen, vaan Tilda meni suoraan putkeen kepeille taluttamisen sijaan. No, tästä saimme 10 virhepistettä (hylkäys) ja matka jatkui. Muuten rata menikin kivasti, mutta Til hyppäsi puomin kontaktin yli. Meidän osuutemme joukkueen tuloksessa oli siis + 15 s lisää suoritusaikaamme. PinCheersien sijoitus oli noin 25.

Toinen kääpiöpinserijoukkue onnistui radalla hienosti ja sijoittui toiseksi! Sain itse kunnian toimia tämän joukkueen avustajana. Hopeajoukkueessa olivat mukana Sissi & Karo, Jere & Jaana, Maya & Marie-Louise ja Mari & Tapio!

Agirotu 2007
Agirotu 2007 Pukukisa - tuom. "arvovaltainen raati"

Joukkueviestin jälkeen aurinko jo hieman kurkisteli. Arvoimme joukkueemme kanssa osallistuako pukukisaa, vai ei. Sen verran meistä löytyi tsemppiä, että päätimme osallistua...

Joukkueemmme teemana oli, kuten nimikin jo kertoo, cheerleaderit. Sonnustauduimme sini-valko-keltaisiin pukuihimme ja kehittelimme hyvän cheerleader-huudon. Yritimme panostaa esiintymiseen ja ainakin meillä oli hauskaa. Show'mme ilmeisesti teki muihinkin vaikutuksen, koska joukkueemme pyydettiin kuvattavaksi kulkueen jälkeen... Myös Kitri pääsi mukaan kulkueeseen.

FAO-tasoitus - tuom. Markku Rautomäki Agirotu 2007

Viikonlopun päätöskilpailumme oli FAO-tasoituskilpailu. Tätä rataa olimme harjoitelleet ennakkoon. Kuten arvelimmekin, radan alku oli hieman erilainen kuin treeneissä. Päädyin kuitenkin samanlaiseen ohjaukseen kuin olin harjoitellut....

...lähdössä Til alkoikin haistelemaan ja muutin lähdön lentäväksi, jotta sain koiran liikkeelle. Samalla suunniteltu ohjauskuvionikin muuttui. Kuinka ollakaan, rata meni muuten puhtaasti, mutta keppien aloituksesta saimme vitosen! Sijoitusta emme tiedä, koska lähdimme ennen tulosten tuloa kotimatkalle...

Agirotu 2007

Ennen kotimatkaa vielä tankkasin kisapaikan buffetissa ja koiratkin saivat vähän herkkuja. Muistinpa hakea ohikulkiessani jopa Tildan kisakirjankin... Kotimatka sujui parilla pysähdyksellä, koska onnistuimme ajamaan suunniteltujen taukopaikkojen ohi.

Viikonloppu oli erittäin mukava, mutta raskas ja univelkaa nukuttiikin sitten seuraavalla viikolla pois. Erityisen hauskan kisoista tekivät seura- ja kääpiöpinserikaverit. Kiitos siis Päivikki, Heidi, Terhi, Jaija, Eveliina, Mia, Karoliina, Aino, Eija sekä kaikki muutkin.

Ensi vuonna sitten uudestaan!

Yhteenveto Tildan tuloksista