2009 2008 2007 2006 2005
Tulevaa
2009
6.6 Koirat kesälomalla Kajaanissa! Sivujen suhteen täytyisi myös tehdä jotain suuria muutoksia tulevaisuudessa... Päivittäminen on jäänyt vähiin.
17.3 Simo hammaslääkärissä. Monen tunnin hoidon ja viiden hampaanpoiston jälkeen Sim kotiutui YES:sta. Helpotus oli suuri: nukutus meni hyvin, suu saatiin siistiksi ja papparainen vaikutti reippaalta. Kotona Simo alkoi heti etsimään ruokakuppiaan, jäihän häneltä aamiainen väliin. Antibiootit ja kipulääke jatkuvat vielä jonkin aikaa.
16.3 Simo-parka joutuu odottamaan vielä huomiseen lääkäriinpääsyä. Turvotus on tosin laskenut ja papparainen on reippaan oloinen.
15.3 Kotiinpaluupäivämme aamuna Simolla turposi kuono. Syyksi osasimme epäillä hampaita, jotka ovat olleet huonoina koko Simon meilläolon ajan. Saimme Sotkamosta päivystävältä eläinlääkäriltä Clindabuc-antibioottikuurin. Helsingissä Simo pääsee sitten hoitoon.
5.3 Tilda ja Kitri steriloitiin. Leikkaukset menivät hyvin ja nyt pikkutoipilaiden pitäisi ottaa rauhallisesti pari viikkoa...
1.3 Talvilomalle Kajaaniin. Tilda, Kitri ja Simo pääsevät nauttimaan lumesta, tosin tytöillä on lääkärikäynti luvassa.
14.2 Kisat Kirkkonummella. Paras saavutus oli Tildan yliaikanolla. Kitrille pelkkää hyllyä. Vauhtia oli ajoittain molemmilla ihan kivasti, mutta homma ei vielä kulje.
4.2 Tytsyt ilmoitettu kolmen startin kisoihin 14.2 Kirkkonummelle... Minikolmoset aloittavat aamulle, joten aikainen herätys on tulossa!
2.2 Sekä Tildalle että Kitrille varattu eläinlääkäriajat sterilointiin. Leikkaukset tehdään maaliskuun alussa.
25.1 Mattokisat Hyvinkäällä. Kitrille hylkäykset molemmilta radoilta (kiersi esteen takaa, vaikka ei olisi pitänyt) ja Tildalle yliaika-5:t (kielto, keppien aloitus).
12.1 Ahvenanmaan kisamatka on takana. Reissasimme koko perhe Ahvenanmaalle kisaamaan. Hienosti sujui matkailu kolmen koiran, vauvan ja vaunujen kanssa. Kisoissa ei hienoja tuloksia tullut - molemmille tytöille 3 hylkäystä & 1 suuri tulos.
1.1 Uusi vuosi ja kujeet.
2008
23.12 Tilda, Kitri ja Simo viettävät joululomaa Kajaanissa ja toivottavat kaikille tutuilleen oikein kinkkuisaa joulua!
19.12 Valmennusryhmän treenit Nurmijärvellä... Kitrillä ei mennyt kauhean kivasti. Ensimmäisessä harjoituksessa Kitri tuli päin ensimmäistä rimaa ja sai siitä vähän rimakauhua ja myös fiilis laski. Kitri ei tehnytkään treenejä kokonaan. Taustalla on tosiaan treenitauko ja juoksu + valeraskaus sekä uusi halli, joten käyntiin pääseminen on vähän työlästä. Tildalla oli parempi päivä ja mamma sai ihan uusia oivalluksia sivuttain irtoamisesta - sen puute onkin johtunut väärästä ohjauksesta... Teimme myös haastavaa takanaleikkausta kepeille ja se sujui ihan ok.
10.12 Tytöt pääsevät vihdoin aloittamaan taas treenaamisen! Tauko onkin ollut pitkä ensin mamman äitiysloman ja sitten koirien juoksun takia. Ensimmäiset kisastartit otetaan luultavasti Ahvenanmaalla tammikuussa.
18.11 Kitri seurasi Tildan esimerkkiä ja aloitti juoksunsa.
13.11 Tilda aloitti juoksun. Hienoa, että mammaloma ja juoksu ovat päällekkäin, niin agitauosta ei tule niin pitkää...
20.10 Simon ACTH-testi ei antanut selvää reaktiota kortisoliin. Joten Cushingin tautia Simolle ei ole tai tauti on vasta tuloillaan. Korkea AFOS-arvo voi myös olla Simolle tyypillinen. Jäämme seuraamaan tilannetta ja Simo pääsee hammashoitoon, joka näiden testitulosten perusteella voidaan tehdä.
16.10 Tilda ja Kitri pääsivät mukaan seuramme SM/MM-2009-valmennusryhmään. Ryhmäläisten tavoitteena ovat SM-kisat sekä MM-karsinnat ensi kesänä. Treenaamisen pääsemme aloittamaan joulukuun alusta ja innolla odotamme ryhmän treenejä!
14.10 Koirat saivat uuden kaverin, kun perheeseemme syntyi vauva. Yhteiselo koirien ja vauvan kanssa on lähtenyt kivasti käyntiin. Tilda ja Kitri ovat innokkaita hoivaajia ja Simo ei vauvaa juurikaan noteeraa.
8.10 Simo kävi YES:n sisätautien polilla ACTH-testissä. Tulokset tulevat noin viikon kuluessa. Edellisissä testissä AFOS-arvo oli edelleen kohonnut - nyt se oli jo 1380 U/I.
23.9 Simo kävi Yliopiston eläinsairaalassa lisätutkimuksissa. Tällä kertaa tutkitaan maksa- ja munuaisarvot, elektrolyytit, proteiinit ja verensokeri verinäytteestä, pikaseulontatesti, sakkatutkimus, ominaispaino ja proteiinien erittymienn virtsasta sekä verenpaine. Verenpaine oli normaali ja muut tulokset saamme myöhemmin. Yleistutkimuksessa Simolla todettiin olevan hieman ylipainoa, runsaasti hammaskiveä ja parodontiittimuutoksia. Hammashoito siis olisi tarpeen, mutta odotamme ensin verikokeiden tulokset.
14.9 Tilda osallistui Helsingin seudun kennelpiirin mestaruuskisoihin lainaohjaaja Jaijan kanssa. Tuloksiksi tuli molemmilta radoilta HYL, koska Tildan motivaatio oli hukassa. Kiitoksia Jaijalle Tildan ohjaamisesta!
1.9 Simo kävi tänään kastrointileikkauksessä Yliopistollisessa eläinsairaalassa. Ennen leikkausta Simolta tutkittiin maksa- ja munuaisarvot korkean iän takia. Arvot olivat koholla, mutta leikkaavan lääkärin ja konsultoidun anestesialääkärin mukaan eivät kuitenkaan estäneet narkoosia. Simo menee arvojen takia kontrollikäynnille sisätautien polille muutaman viikon kuluttua. Tässä vielä Simon arvot:
P-AFOS: 1076 U/l (33-215)
P-ALAT: 124 U/l (18-77)
P-Krea: 118 mikro-mol/l (57-116)
P-Prot (refraktometri): 72 g/l
P-Urea: 7,8 mmol/l (2,4-8,8)
B-Hkr: 53% (38-57)
17.8 Kääpiöpinsereiden rotumestaruuskisat Hyvinkäällä. Tildalle ekalla radalta 5 ja toiselta 10 virhepistettä ja molemmilta hieman yliaikaa. Kitri teki virallisella radalla ekan nollansa kolmosissa, mutta toiselta radalta tyhmä HYL. Tildan lopullista sijoitus mestaruuskisassa en vielä tiedä...
6.8 Tilda, Kitri ja Simo ovat lomailleet Kainuussa. Lomaan on kuulunut lepäilyä, kolojen kaivamista nurmikkoon, mansikoiden syöntiä ja talon vahtimista eli peruskääkkätouhuilua. Välillä olemme treenanneet vähän agia ja tokoakin, mutta melko laiskasti. Viime viikolla Kitri sai pikkusisaruksia, kun Lucy-mamma synnytti viisi ruskeaa pienokaista kennel Kinghill'siin.
6.7 Agirotu viikonloppu Ylöjärvellä on ohi. Tilda ja Kitri osallistuivat kaikkiin mahdollisiin kisoihin ja tässä saldoa:
Tilda: A-HYL, C-HYL, D-HYL, FAO-5, Agirotu-5
Kitri: A-HYL, C-HYL, D-yliaika-5, FAO-HYL, Agirotu-30
Eli hienoja tuloksia ei tehty, mutta ihan hienoja ratoja kylläkin. Viikonloppu oli aikataulultaan äärimmäisen rankka ja sunnuntaina osa virheistä meni ohjaajan väsymyksen piikkiin. Hauskin kisa oli ehdottomasti agirotuviesti. Joukkueessamme kisasivat Kitri, Topi (Tilda velipuoli), Meri (Tilda siskopuoli) ja Tilda. Sijoituksemme oli 32/72 minikilpailevissa. Kiitos Niinalle ja Päiville koirineen!
28.6 Tilda kävi luonnetestissä Imatralla. Tulos +159 ja laukausvarma. Osa-alueet löytyy tarkemmin täältä.
21.6 Kisasimme tyttöjen kanssa Juhannuspäivänä Rokualla. Molemmilla oli agility- (Salme Mujunen) ja hyppyrata (Nalle Jansson, Ruotsi). Tilda meinasi karata ensimmäisellä radalla A:lle ja radan jatkaminen ei sujunut nätisti, vaan saimme kakkosaidalta kaksi kielto. Harmi, koska muuten rata olisi ollut kiva, emmekä tehneet virheitä. Kitri jatkoi karkailuteemaa kolmosten radalla ja hyl tuli toiselta aidalta, kun Kit ehti hypätä sen väärin päin :( Kepeillevienti takkusi hieman tämän jälkeen, mutta muuten rata meni nätisti ja Kitrillä oli oikein kauniit käännökset. Hyppyrataa odotellessa kävimme syömässä Rokuan kuntokeskuksella ja samaan rakoon sattui myös pahin sadekuuro. Kakkosten hyppyradalla oli melko tiukka ihanneaika (34 s) ja muutama kohta vaikutti haastavalta. Tilda teki kuitenkin nättiä ja virheetöntä työtä ja olisi päässyt paljon lujempaakin, mutta olin itse tosi hidas. Kuulin maalin tullessa, että aikamme oli 33 ja jotain, mutta en elätellyt sijoittumisesta turhia toiveita, koska molemmat kisaajat ennen Tildaa olivat tehneet puhtaat radat ja mielestäni meitä nopeammat. Tämän jälkeen olin näkevinäni vielä pari puhdasta rataa. Kolmosten rataa rakentaessa tuli taas sadekuuro ja palkinnot jaettiin sisällä. Yllätykseksemme tulimme kolmanneksi! Yksi nolla oli meitä hitaampi ja nopea sheltti olikin saanut vitosen. No, tämä oli meidän onni ja näin nousimme Tildan kanssa kolmosiin! Tilda saikin kivat palkinnot ja pikkukoira vaikutti hyvin tyytyväiseltä (lähinnä siksi, että oli päässyt sateensuojaan autoon ;). Tavoitteemme ennen mammalomaa on nyt saavutettu. Kitri starttasi vielä kolmosten hyppiksellä ja rata meni muuten mainiosti, mutta Kitri teki ylimääräisen muurin yhteen väliin... Radanlukutaitoni ei riittänyt. Molemmat hyllyradat olivat kuitenkin hyviä, joten sen puolesta olen iloisin mielien, että pystymme kuitenkin tekemään kolmosen ratoja ilman kauheaa takkuilua :)
19.6 Sivuilla on ollut pitkä päivitystauko... Nyt taas olisi tarkoitus saada uutta juttua sivuille!
13.6 Agilityn SM-kisojen fiilistelykisat Varkaudessa. Tildalle 5 virhepistettä puomin alastulolta, joka olikin tosi ruma. Lisäksi Tilda meinasi karata A:lle, mutta tuli takaisin. Tämä oli kyllä ihan selkeä huono haltuunotto eli ohjaajan moka. Lopputuloksena 5 ja sijoitus kolmas. Meinasin missata palkintojen jaon, koska olin jo valmistautumassa Kitrin rataan. Kitrinkin rata meni melko hienosti. Kitri kuitenkin ehti mennä putken väärään päähän, kun haltuunoton jälkeen jätin Kitkun selän taakse. Muuten hieno rata tällaisilta tuoreilta kolmosluokkalaisilta. Positiivista on se, että kolmosten radat eivät ole tuntuneet ollenkaan mahdottomilta :)
8.6 Agikisat Kajaanissa. Molemmilla tytöillä kaksi starttia Salme Mujusen kakkosen agiradoilla. Kitri lähti ekaan kisaan ensimmäisenä ja teki nopean nollan - radalla oli kyllä vähän parantamisen varaa, lähinnä ohjauksessa. Tildalle tältä radalta yksi virhe kepeiltä, kun Tilda pysähtyi haistelemaan. Kitrin sijoitus on toinen ja näin Kitri sai sertin ja siirron kolmosiin! Tilda pääsi vuorostaan aloittamaan B-kisan radan. Tilda kulki nopeasti ja tuloksena oli nolla! Jännitimme muiden suoritusten ajan, riittäisikö aika sijoitukseen... Ainoat haastajat olivat kääpiöpinseri Sissi ja Jaana, jotka tekivät myös nollan, mutta hieman Tildaa ja minua hitaamman. Tildalle siis nollavoitto ja toinen nousunolla kakkosissa! Kitri osallistui vielä kisojen päätteeksi ekalle kolmosten radalleen, jossa oli haastava keppikulma sekä pyöritystä hypyillä. Nämä vaikeat kohdat menivät kivasti, mutta A:lta Kit karkasi edessä olleelle hypylle ja tuloksena siis HYL.
2.3 Eilen Simo kävi silmä- ja polvitutkimuksissa. Polvet olivat 0/0 eli terveet, mutta silmissä oli sekä HC eli perinnöllinen kaihi että seniili kaihi, joka on normaalia tämän ikäisillä koirilla. Tutkineen lääkärin mukaan kumpikaan löydös ei luultavasti tule huonontamaan merkittävästi Simon näkökykyä tulevaisuudessa. Tytöt kävivät tänään epävirallisissa agilitykisoissa. Tildalle hyl ja Kitrille yliaikavitonen, jolla sijoituimme toiseksi!
9.2 Tilda kisaamassa Liedossa. Radoilta yliaikakymppi ja 5. Toinen rata meni varsinkin ihan hyvin, mutta puomin alastulosta taas kontaktivirhe. Toisaalta aikamme ei olisi riittänyt sijoituksille, joten kauheasti ei harmita.
9.2 Turussa Tilda, Ainon ja Ronjan kanssa. Menestystä ei tällä kertaa tullut meidän seurueellemme, vaikka sijoituksia olisi ollut helppo saada. Kitri aloitti juoksunsa ja ei päässyt siis mukaan.
3.2 Agilitykisat Purinalla. Kitrille yliaikanolla ja megatulos, jolla ei edes sijoittunut (27,26) ja Tildalle kaksi hylkäystä. Kisat olivat isot ja me kaikki kolme väsähdimme menoon melko lailla...
27.1 Kitri pääsi HSKP:n toko-kurssille. Kurssi alkaa helmikuun puolessa välissä ja kestää kuusi kertaa. Kurssilta saamme toivottavasti apua Kitrin paikallaanolemiseen, joka ei agilityssa oikein suju.
18.1 Tilda ilmoitetttu koiraetsinnän alkeiskurssille ja Kitrin jatkokurssille...
13.1 Palasimme Ahvenanmaan kisamatkalta. Molemmille tytöille ensimmäiset nollat kakkosissa! Kisaraportti on työn alla. Simolla oli reissun aikana sujunut hoitopaikassa myös hyvin.
7.1 Takaisin arkeen... Palasimme tänään aamuyöstä Kajaanista joululomalta ja työt, opiskelut ja muu elämänmeno jatkuu taas. Tai ei ihan vielä: torstaina lähdemme Ahvenanmaalle kisamatkalle. Molemmat tytöt kisaavatkin nyt kakkosissa.
6.1 Kisailu Kajaanin pallohallissa jatkui. Tytöt osallistuivat Tamminäyttelyn näyttelyosioonkin. Tuomarina oli Tapio Eerola, joka piti melko tiukkaa linjaa. Kitri voitti nuorten luokan EH:lla ja Tilda oli luokkansa neljäs myös EH:lla. Tuomari kävelytti Tildaa todella monta kierrosta, josko Tilda olisi saanut takaliikkensä kuntoon. Kuulemma erinomainen oli todella lähellä, mutta kylmän ilman takia liikket eivät olleet erinomaiset. Mutta tyytyväisiä olemme kuitenkin näihin erittäin hyviin koiriin! Näyttelyssä tapasimme myös Tildan isosiskopuolen Terran! Näyttelyn aikana Simo rentoutui mummon kanssa kotona ja nautti hiljaisuudesta, kun pikkutytöt olivat pois. Tyttöjen laatuarvostelut täällä.
5.1 Kitri kakkosiin! Tänään Tamminäyttelyn iltakisoissa Kitri jatkoi varmoja suorituksiaan. Kitri meni radalla nopeasti (muttei täysillä) ja teki virheettömän ja hienon radan. Aika -25,50 s ja sijoitus toinen! Tildalla myös hieno rata, mutta ohjauksen ennakoinnin takia Tilda lopetti keppien pujottelun kahta keppien liian aikasin (irtaannuin itse liian voimakkaasti seuraavien esteiden ohjausta varten). Tästä viisi virhepistettä, aika -15,18 s ja sijoitus kuudes. Nolla oli jälleen kerran todella lähellä! Tilda oli todella nopea ja kuunteli ohjausta hienosti, joten tästä on hyvä jatkaa.
1.1 Koirat toivottavat kaikille hyvää uutta vuotta 2008! Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä ja pakkassäässä Kajaanissa. Rakettejakin Tilda, Kitri ja Simo kävivät ihmettelemässä.
2007
28.12 Simo voi hyvin eilisen operaation jäljiltä. Ruoka on vielä hieman liotettua, mutta kohta Simppakin siirtyy kovaan nappulaan. Kova nappula on koiran hampaiden kannalta parempaa, koska se puhdistaa hampaita ja pitää kiinnityskudokset kunnossa. Hampaiden puhdistuksen myötä pääsimme myös eroon pahanhajuisesta hengityksestä. Nyt Simolla jatkuu vielä antibiootti- ja kipulääkekuuri.
27.12 Simo kävi tänään hammashoidossa eläinlääkärillä. Hammaskiveä olikin kertynyt runsaasti ja myös viisi hammasta täytyi poistaa. Nyt ainakin meille selvisi, mihin kuntoon koiran hampaat hoitamattomana menevät. Illan kuluessa Simo on heräillyt rauhoituksesta ja voinut ihan hyvin pientä levottomuutta lukuunottamatta.
26.12 Tilda, Kitri ja Simo ovat viettäneet joulua Kajaanissa. Tänään satoi lunta, joten pääsimme nauttimaan myös valkoisesta joulusta. Hyvää joulun aikaa kaikille!
19.12 Simo saapui meille Viikin löytöeläinkodista. Simo löytyi hyljättynä Espoosta ja se vietti lakisääteisen 15 vuorokautta löytöeläintalossa omistajaansa odottaen. Kun kukaan ei Simoa kaivannut, se muutti meille eläkepäivikseen. Tervetuloa Simo!
6.12 Itsenäisyyspäivän kisoissa Purinalla molemmille tytöille hylkäys.
28.11 Tytöt ilmoitettu Kajaanin Tamminäyttelyyn. Kitri on nuorten luokassa ja Tilda avoimessa. Koirat ovatkin olleet näyttelytauolla kesästä lähtien ja nyt täytyisi aloittaa pöytätreenit...
24.11 Kitrin ensimmäiset kisat! Juuri paremmin ei olisi Kitrin kisadebyytti voinut mennä: nollavoitot molemmilta radoilta. Ykkösen radat olivat mukavia, mutta ei kuitenkaan mitään läpijuoksuratoja. Ohjauksessa käytin paljon valsseja vähän varmistellen ja se kannatti. Tosin agilityradalla tämä näkyi hitautena. Kitri suoriutui radoista hienosti, vaikka hyppyradalla ulkokaarteessa vähän vilkuili radan ulkopuolellle, missä oli match show meneillään ja paljon koiria. Tilda sijoittui agilityradalla toiseksi yliaikavitosellaan. Virheenä oli harmittava kielto kolmen rinnakkaisen aidan mutkittelusta. Aikavirhettä kertyi 2,58 s ja Tilda oli kuitenkin luokkansa nopein. Hyppyradalla oli vaikea putkihässäkkä ja se koituikin Tildan hylkäykseksi, koska sieltä löytyi väärä putken pää. Muuten rata olisi ollut kiva ja nopea. Yhtään nollaa ei tällä radalla tullut. Kisoissa oli tosi kiva fiilis (kuten aina täällä pohjoisessa) ja hyvillä mielin jatkamme nollien metsästystä. Käyköhän niin, että kohta molemmat tytöt kisaavat kakkosissa? Siinäpä olisi haastetta. Huomenna matka jatkuu junalla takaisin etelään.
22.11 Koirat matkasivat pitkästä aikaa junalla Kainuuseen. Matka sujui oikein rattoisasti. Huomisen lepäilemme ja käymme tapaamassa Juho-vauvaa ja lauantaina molemmilla koirilla on kaksi starttia tuomarineuvottelupäivien kisoissa.
18.11 Tildalla Purinalla yksi agilityrata. Tuloksena 16,11, jossa 10 kahdesta kiellosta ja yliaikaa. Ensimmäinen kielto tuli putken jälkeiseltä hypyltä, kun Tilda pysähtyi ennen hyppyä. Yritin näyttää esteen selkeästi, koska Tilda on muutaman kerran tullut putken jälkeen hypystä ohi minun koohottaessa edellä. Ehkäpä ohjaus oli jotenkin epäluonnollista ja Tilda jäi sitä ihmettelemään. No, huono ohjaus jatkui ja kolmella seuraavalla esteellä en sanonut mitään käskyä (hyppy, rengas, keinu), mutta ilmeisesti näytin jotain sinne päin, koska keinulla totesin ääneen "just niin", kun Tilda oli suorittanut rataa oikein... Toinen kielto tuli keppien jälkeen putkelta (!), kun otin sikanopeen spurtin putken toiseen päähän ja Tilda tuli mukana. Tästä korjauksesta kertyi tuo yliaika. Kaiken kaikkiaan tosi tyhmiä virheitä ja syntipukki on aivan selvä: surkea ohjaaja. Onneksi Tilda silti tykkää minusta!
11.11 Tildalla oli tiivis kisaviikonloppu. Lauantaina kisasimme Riihimäellä kaksi starttia ja sunnuntaina Liedossa myös kaksi. Riihimäen ensimmäiseltä radalta tuli hyl, ja sekä koiran että ohjaajan työskentely oli huonoa. Toinen rata meni paremmin, vaikkakin sain vedättää Tildaa melko paljon. Käytin myös valssauksia todella paljon ja hitaan koiran kanssa ne toimivatkin. Tuloksena ensimmäinen nollamme kakkosissa. Aika ei kuitenkaan riittänyt kolmen parhaan joukkoon, joten nousunollaa emme siis saaneet. Saimme kuitenkin palkinnoksi ruokaa ja käsipyyhkeitä. Sunnuntaina lähdimme aikaisin kohti Lietoa ajelemaan. Kauhuksemme radalla oli pöytä ja muutenkin rata vaikutti melko haastavalta. Tilda selvitti radan puhtaasti kolmanneksi viimeiselle esteellä saakka, mutta loikkasi sitten puomin alastulokontaktin yli :( En ohjannut sitä tarpeeksi huolellisesti, koska ennakoin seuraavana ollutta pöytää. Sijoituimme kuitenkin toiseksi vitosellamme ja saimme hyvät palkinnot. Toinen rata oli myös vähän epälooginen ja ohjausvirheitä olikin todella paljon. Virheenä keppien aloitus ja aikavirhettä 9,59 s. Tildan menohalut hiipuivat loppua kohti ja se kyllä näkyykin tuossa ajassa.
4.11 Tilda Lohjalla Anne Saviojan hyppy- ja agilityradoilla. Hyppyrata meni ihan mukavasti, mutta sitten mamma ohjasi yhden aidan huolimattomasti, mistä kielto. Rytmi katosi jotenkin kokonaan ja loppuradan ohjaus oli kammottavaa. Selvisimme kuitenkin melkein ilman virheitä, mutta sitten Til tuli vielä ohi viimeisestä hypystä. Tuloksena 10 ratavirhettä ja hyppyjen korjauksista kertynyttä yliaikaa. Yllätykseksemme sijoituimme kuitenkin kolmanneksi, mutta missasimme palkintojen jaon. Agiradalla Tilda keksi maneesin olevan lannan ja meni nenä maassa, mutta meni kuitenkin (välillä suu kyllä kävi). Toiseksi viimeiseltä putkelta saimme kuitenkin kiellon, joten tulosena 5 ratavirhettä ja yliaikaa hirmuisesti. Mutta kuinka ollakaan, muilla meni vielä huonommin ja Tilda sijoittui toiseksi kahdesta tuloksen tehneestä ja nyt olimme jopa paikalla palkintojen jaossa! Vaikka radat eivät ihan sujuneet, niin ainakaan Tilda ei karkaillut, ja lisäksi kisojen kivailmapiiri ja kaikki kotiin kannetut palkinnot kyllä pitivät mielen iloisena!
31.10 Koirat on ilmoitettu Kajaanin 24.11 agilitykisoihin. Kisoissa on agility- ja hyppyrata. Nämä ovatkin Kitrin ensimmäiset viralliset kisat :)
28.10 Tildalle tänään yliaikaviitonen Purinalla kisoissa. Radan alussa oli tyhmää sähläystä ja Tilda hyppäsi renkaan kehikosta ja esteen uudelleen suorittaminen toi tuon yliajan. Rengasharjoittelun jälkeen rata sujui hienosti, nopeasti ja virheettömästi, joten hyvä mieli kisoista kuitenkin jäi!
27.10 I-HAH:n ulkokauden päätöskisat Kelkkapuistossa. Kitri sijoittui mölleissä nollaradalla toiseksi. Rata oli Kitrille todella hidas, mutta kuitenkin varma. Myös Tilda sai suorittaa mölliradan ja tuloksena myös nolla. Kisaavien radalla Tilda sai kaksi kieltoa ja yliaikaa. Tämä tulos riitti kuitenkin kolmanteen sijaan, joten palkinnoilla oltiin taas. Kitrille tuli kisaavien radalta hylky, kun Kitri sujahti putken väärään päähään. Tämä oli kyllä ohjaajan täydellinen moka. Muuten rata oli tosi hieno ja Kitrin aika oli noin 10 s nopeampi kuin Tildan...
21.10 Koirat osallistuivat Timo Rannikon koulutukseen. Tarkempaa mietiskelyä palautteesta tulossa... Koirat ja Henna onnittelevat päivänsankari-Juhania!
20.10 Tildalla ensimmäiset kisat juoksutauon jälkeen. Tuloksena agilityradoilta 21,06 ja HYL.
15.10 Kitri selvitti etsintäkurssin loppukokeen... Nyt jatkanemme treenausta talven treeniringeissä ja keväällä jatkokurssille. Myös Tilda päässee tutustumaan tähän lajiin ensi vuonna.
13.10 Koirat kävivät silmä- ja polvitarkastuksessa ja molemmat saivat terveen paperit.
30.9 Tilda aloitti juoksunsa. Rainetojan koulutus jäi siis välistä :(
24.9 Treenit Kelkkapuistossa. Tildan ryhmä teki kolmea harjoitusta: esteen takaakiertoa eri ohjaustekniikoilla yhdistettynä muutamaan muuhun hyppyyn/renkaaseen, hyppy-muuri-keinu -suoraa sekä putki-hyppy-puomi-hyppy -ympyrää. Kahta jälkimmäistä teimme itsenäisesti. Takaakiertämisessä tuli kotiläksyä. Ympyrää sovelsimme myös niin, että puomin sijaan mamma kurvautti Tildaa takaisin putkeen. Tällä tavoin yritämme harjoitella hillitsemään Tildan puomihimoa. Sujui ihan hyvin! Kitrin tunnilla tehtiin välistäveto-linjaa, johon yhdistettiin joko putki-hyppy-kepit tai kepit-hyppy-A. Välillä Kitriä haistelututti, mutta varsinaiset radat meni ok. Keppien aloitukset onnistui joka kerta. Tosin putken vieressä olleelle A:lle Kit karkaili (liekö Tilda kuiskutellut jotain sen korvaan moisesta), mutta jämäkämmällä ohjauksella sain Kitrin putkeen.
22.9 Kitri ja Henna hakemassa lisäoppia Emilia Rainetojan kurssilla. Ryhmässä oli 5 koiraa ja treeniaikaa oli yhteensä 5 tuntia. Teimme viittä eri radanpätkää. Meitä molempia kehuttiin taitaviksi liikkujiksi :), mutta kehitettävää on mm. vartalo-ohjauksessa ja takaaleikkauksissa. Linkit suuntaa-antaviin ratapiirroksiin: 1&2, 3 ja 4&5.
20.9 Koirat tutustuivat uintiin sisähallissa Koirakylpylä Aptuksessa, jossa olimme I-HAH-porukalla. Molemmat uivat ensin liivien kanssa ja sitten ilman. Uinti sujui hienosti, mutta ei ehkä ole tyttöjen mielestä kaikkein hauskin laji...
18.9 Kitri aloitti etsintäkurssilla. Ensimmäisellä kerralla kukin koira etsi vain yhden jäljen, koska sää oli huono - satoi koko ajan. Aluksi pääsimme Kitrin kanssa maalikoiraksi. Itse kiersin pienen lenkin ja kutsuin sitten Kitrin luokseni. Näin alkuun ei jäänyt minun jälkeäni. Etsijäkoirana toimi kääpiösnautseri Lilli, jolle jätimme Kitrin valjaat hajuksi (tosin täytyy tunnustaa, että valjaissa saattoi olla yhtä paljon Tildankin hajua, koska tytöt käyttävät valjaita sekaisin). Kuljimme Kitrin kanssa jonkin matkaa ja merkkasin reitin samalla. Tarkoituksena oli tehdä suora jälki, mutta siihen tuli yksi mutka, kun mamma unohti sen suoraan menemisen. Lilli kuitenkin löysi Kitrin hienosti. Seuraavaksi maaliin meni kääpiösnautseri Pepe ja oli Kitrin vuoro etsiä. Kitri lähtikin melko innokkaasti seuraamaan jälkeä, työskenteli tarkasti tehden tarkistuksia ja ilmaisi Pepen melko kaukaa. Kitrin vauhti ei ollut mikään hurja, mutta koira työskenteli kuitenkin koko ajan. Mami ei kyllä osannut koiraa tulkita. Jatkossa täytyykin oppia tunnistamaan Kitrin ilmaisu paremmin. Tätä helpottamaan seuraavalla kerralla jäljelle laitetaan tuplamerkki vähän ennen maalia. Etsintä oli kyllä kivaa ja Kitri oli todella reipas, vaikka satoi ja Tildakaan ei ollut mukana. Nyt täytyy vielä hankkia Kitrille 10 m pitkä etsintäliina. Kitrille on perustettu myös etsintäpäiväkirja.
17.9 Agitreeneissä. Tildan ryhmä treenasi radan pätkää, joka oli kolmosluokan tasoa. Haastavaa oli putki, joka oli puomin alla ja esteen kiertäminen takaa tämän putken jälkeen. Aluksi Tilda oli joka kerta puomilla, mutta ohjausta vaihtamalla osuttiin putkeenkin. Kokeilin tunnin lopuksi vielä alkuperäistä ohjauslinjaa ja Tilda meni putkeen tosi nätisti. Puomille/A:lle karkailu tuntuu liittyvän ensimmäisen radan/alkutunnin hepuliin, mutta rauhoituttuaan Tilda kuuntelee ohjausta nätimmin. Nyt täytyisi miettiä sopivaa alkuverryttelyä, jossa Tildan karkailuhepulia saisi purettua. Usein tämä olisi tehtävä ilman kontaktiesteitä, koska kisoissa niitä ei ole aina käytettävissä lämmittelyssä. Kitrin ryhmä treenasi keppikulmia ja niihin yhdistettyä rataa. Kitrillä oli vauhtia aivan liikaa ja keskittyminen oli todella huonoa. Teimme keinua sivussa ja jotenkin Kitri vaan kiihtyi tästä lisää... Keppien aloitus ja ratakin sujui nätisti, kun sain Kitriä hieman keskittymään. Paikallaan olo lähdössä ei kuitenkaan onnistunut häiriön alla. Sivummalla treenasimme paikallaan oloa ja välillä se sujui ihan ok. Molemmille tytöille 45 min on liian vähän treeniaikaa tai sitten lämmittelyt pitäisi vetää jotenkin paremmin, mutta hepulointi alkaa kuitenkin vasta agilityesteillä...
8.9 Tilda sairastui vatsatautiin ja agilitykisojen sijasta vietimme päivän yliopiston pieneläinklinikalla. Onneksi kyse ei ollut mistään vakavammasta, vaan tauti hoitunee pahoinvointilääkkeellä, antibiootilla ja kevennetyllä ruokavaliolla (alkaen riisin keitinliemestä). Myös 23.9 agilitykisat jäävät nyt antidoping-säännösten takia välistä.
7.9 Netti täytti 10 vuotta! Onnea ikinuorelle ystävällemme!
Kitri pääsi mukaan Uudenmaan koiraetsijöiden alkeiskurssille.
6.9 Tilda ja Kitri ilmoitettu Koiraneuvolan Pevin/Emilia Rainetojan agilitykursseille. Kitri on kisaamattomien ja Tilda kisaavien ryhmässä.
3.9 Syyskuu ja pitkästä aikaa oman seuran agilityharkoissa. Tildan tunnilla tehtiin takaaleikkausharjoituksia, vartalo-ohjausta ja pimeän putkikulman hakemista. Takaaleikkaukset tarvitsevat tosi paljon treeniä. Tilda kyllä meni nätisti esteen yli, mutta vauhti oli hukassa. Pimeän putkikulman Til haki yllättävän hyvin. Epäilyni haistelusta/haahuilusta sijaistoimintona sai vahvistusta, kun kokeilimme vaikeaa harjoitusta, jossa koiraa ohjattiin neljän esteen takaa. Jos Til ei tiedä, mitä siltä halutaan, on seurauksena tätä haahuilua. Kitrin tunnilla aiheena oli eteenlähetys targetille ja pöydälle. Tämä meni Kitriltä suhteellisen kivasti, tosin kerran Kit kiersi yhden hypyn. Teimme harjoituksissa itsenäisesti pussia ja keppejä, ja Kit kyllä tarvitsi erittäin voimakkaan haltuunoton + palkkauksen ennen keppejä, jotta aloitus onnistui. Muuten Kitrillä oli vauhtia ihan liikaa ja aloitus meni miten sattuu. Myös Kitri, kuten Tildakin, tarvitsee todella paljon tilaa keppien aloitukseen ja minun tulee ohjata yli metrin päästä, kun olen oikealla puolella. Vasen ei ole niin tarkka. Tämän lisäksi teimme puomia ja Kitrillä kontaktit menivät nätisti.
30.8 Agitreenit Paavolassa. Teimme kahta eri harjoitusta. Ensimmäisessä oli tiukka hyppyrataharjoitus, jossa piti valssailla paljon. Haasteina oli tarkka ohjaus, mutta kuitenkin niin, että ohjaajan vauhti ei tippuisi. Kitrille rengas oli myös liian vaikeassa kulmassa. Muuten koirat kääntyivät nätisti ja seurasivat ohjausta hyvin, mm. putken päiden osalta. Kitrin kanssa täytyy olla tarkkana haltuunottojen kanssa (käyttää palkkausta) ja Tildan kanssa esteen takaakiertämisessä. Toisena harjoituksena oli hyppyneliö + kepit. Neliössä tehtiin sekä haltuunottoja että takaakiertämistä ja neliön jälkeen mentiiin kepeille. Neliö tuntui melko isolta ja Tilda liikkui tosi tahmeasti. Keppien aloituksen Til teki joka kerta hienosti. Kitrillä neliö meni jotenkin sujuvammasti (noudattaa tosi nätisti takaa-käskyä; itse asiassa jopa liiankin hyvin, eli Kit kiertää esteen, vaikka sitä näyttäisi suoraan). Keppien aloitus ei Kitrillä vielä suju, joten pieni haltuunotto ja samalla vauhdin tiputtaminen on tarpeen.
29.8 Tilda ja Kitri kisasivat Paltamossa Cuucceli-cupissa. Tilda otti yhteensä kolme starttia ja Kitri kaksi. Mölleissä Kitri sijoittui neljänneksi yliaikavitosella. Kesken radan tuli stoppi (kielto) ja Kitri kulutti aikaa yleisöä katsellen. Ykkösluokan radalla Kit ei jaksanut enää keskittyä, vaan lähti etsimään ukkia. Teimme kuitenkin kepit ja ne meni hienosti. Tildan ensimmäinen rata oli totuttuun tapaan hepulia, mutta ei kuitenkaan kovin pahaa. Ykkösissä otimme hylyn, kun jätimme yhden esteen välistä ja mami ei jaksannut sitä enää korjata. Kakkos-kolmosissa Tilda sai kiellon pussilta ja yhdeltä hypyltä alkaessaan etsimään nameja, joita radalle oli runsaasti joku tiputellut. Mutta muuten tuo oikean kisaluokkamme rata oli hyvä. Sijoitus toinen.
18.8 Tildalla kolme rataa (2 agi, 1 hyppy) Kuopiossa. Tuloksena harmittavasti kolme hylkyä. Ensimmäisellä radalla (agi) Tilda karkasi A:lle. Alussa oli kolme hyppyä, joista kolmas oli vaikeassa kulmassa ja mami ohjasi huonosti... Näppäränä tyttönä Til laukkasi kauas A:lle, kun sen hän ainakin osaa. Toinen rata (agi) meni nätisti seitsemän ensimmäisen esteen osalta ja sitten taas mami kämmäili jotain käsittämätöntä ja otimme hypyltä kaksi kieltoa. Välillä Til oli jo menossa kohti A:ta. Tämän kieltohypyn jälkeen oli kepit vaikeassa kulmassa ja siitäpä sitten nappasimme sen kolmannen kiellon (tosin luulin, että olimme jo 3 kieltoa saaneet tuolla tuskaisella hypyllä). Loppurata meni sitten ihan nätisti, tosin A:lta Til tuli etanavauhtia alas. Kolmas rata (hyppy) meni ihan kokonaan mamin piikkiin. Tilda oli tosi kuuliaisella tuulella, mutta suoran putken jälkeen ohjaus oli myöhässä ja Tilda ehti hypätä yhden hypyn väärään suuntaan :( Tilda on melko nopea ja keksii omat kuviot, mikäli ohjaus mokaa vähänkään... Mutta hyvillä mielin lähdimme kotiin. Enemmän radoilla oli onnistumisia kuin mokia.
16.8 Salmen vetämät agitreenit. Tilda ja Kitri ovat elokuun ajan täällä Kajaanissa samassa ryhmässä. Harjoittelimme irtoamista U:n muotoisella radalla (2 hyppyä, U-putki, 2 hyppyä). Kitri jännitti selvästi uutta paikkaa ja uusia koiria ja jopa putken suorittaminen oli vaivalloista. Teimme harjoitusta lyhyemmissä osissa targetin avulla ja tästä oli selvästi apua. Tildalla harjoitus meni tosi hienosti. Joillakin kerroilla Til tosin kurvasi putken jälkeen seuraavasta aidasta ohi, mutta huolellisemmalla ohjauksella tämäkin korjaantui. Välissä kävimme keppiklinikalla ja Kitri tuntui saavan itseluottamustaan takaisin. Kitrillä kepit meni hienosti; myös aloitukset eri kulmista. Tilda haki ja teki kepit varmasti, mutta vauhti oli kateissa. Molemmat tytöt kestivät jopa sen, että mami pyörähti ympäri pujottelun aikana. Tämän jälkeen teimme vielä irtoamisharjoituksen toiseen suuntaan vinoilla aidoilla ja molemmilla tytöillä harjoitus meni nyt tosi hienosti!
12.8 Epäviralliset kisat Kajaanssa. Kitri osallistui mölleihin ja ykkösten radalle ja Tilda ykkösten ja kakkos-kolmosten radalle. Mölleissä Kitri teki suht hyvän radan, pari kieltoa hypyilyä ja yksi karkaaminen mummua etsimään. Sijoitus kuitenkin kuudes :) Ykkösten rata lähti sekin Kitrillä hienosti 7 ensimmäisen esteen osalta (mm. rengas), mutta sitten Kitri paineli radan poikki mummun luokse. Sitten taas hirmuvauhtia rataa jatkaamaan, mutta mami astui pikkuisen tassulle putken jälkeen, jolloin keskeytimme radan. Tuomari kuitenkin kannusti vielä tekemään yhden putken, jotta Kitrille jäisi hyvä mieli kisasta ja sen jälkeen Kit livahti taas mummun syliin... Eli ei tuttuja kannustamaan radalle. Tildan ykkösten rata oli taas haahuilua sinne tänne. Kakkos-kolmosten rata meni kuitenkin paremmin. Tilda oli kyllä äärettömän hidas (hellekeli) ja yliaikaa kertyi jonkin verran, mutta Til ei karkaillut minnekään. Loppusuoralla saimme vauhtiakin taas. Keppien aloituksesta saimme 5 virhepistettä. Tilda tuli radalla toiseksi. Kokonaisuudessa hyvät kisat ja opimme taas paljon.
11.8 Tildan hyllyputki jatkui tänään Iisalmessa. Tuomarina oli Jarmo Jämsä, kuten Mikkelissäkin. Radan alussa oli kolme hyppyestettä, joiden jälkeen oli A tyrkyllä suht suoraan, mutta rata menikin vinoon kepeille. Ei onnistunut mamin ohjaukset, vaan Tilda oli silmänräpäyksessä A:lla. Suoritimme radan loppuun ja toisessa kohdassa Til vielä ryöstäytyi putken väärään päähän. Nämä putken väärät päät ja esteet tyrkyllä suorassa linjassa tuntuvat olevan tyypillisiä kakkosluokan radoille, joten niitä nyt sitten treenaamaan. Ykkösissä meitä pidempään vaivannut keppien aloitus tuntuu nyt sujuvan paremmin :)
6.8 Koirat kävivät KSTK:n näyttelytreeneissä. Oli tosi kuuma päivä, mutta silti koirat jaksoivat esiintyä hyvin. Tosin pöytää treeneissä ei ollut eli se vaikein juttu jäi harjoittelematta.
elokuu Tilda ja Kitri lomailevat Kainuussa koko kuukauden!
28.-29.7 Tildalla ja Hennalla oli viikonloppuna Mikkelissä KK-99:n kisoissa yhteensä neljä starttia kakkosissa ja saman verran hylkäyksiä. Tilda haahuili omiaan ja karkasi radalta etsimään Juhania. Sunnuntaina jatkoimme matkaa kohti Kajaania...
25.7 Tilda nousi kakkosluokkaan! Kisasimme yhden startin Tampereen iltakisoissa. Tuomarina oli Sisko Pulkkinen. Rata oli melko suoraviivainen ja jo etukäteen tiesin, että nollaan olisi mahdollisuus. Ehkäpä tämän vuoksi jännitin rataa tavallista enemmän ja ohjaukseeni en ollut täysin tyytyväinen. Mutta lopputulos oli kuitenkin ihan miellyttävä: 0 ratavirhettä, aika -14,81 s ja sijoitus täpärästi 4. Viikonloppuna sitten kokeilemme jo kakkosissa kisaamista!
18.7 Kitrille toinen sija Janakkalan epävirallisissa agilitykisoissa! Seurastamme oli taas vahva edustus paikalla: Tildan ja Kitrin lisäksi kisaan osallistuivat russelit Ninja ja Nipa, käppänä Eppu sekä sheltti Indy. Eppu ja Indy hakivat viimeistelytreenejä tuleviin MM-karsintoihin. Kitri oli ainoa möllikoira ja tekikin ihan hienon radan. Vitonen tuli kiellosta hypyllä, jonne mami ohjasi Kitrin huonosti. Tilda osallistui sekä 1-2. luokkien että kolmosten radalle. Molemmilta tuli hylkäys väärän radan takia, mutta muuten radat olivat ihan hyviä. Keskityin nyt erityisesti keppien aloituksiin ja ne sujuivatkin hienosti, jopa takaaleikaten toisella radalla.
15.7 Aamulla aikaisin lähdimme ajelemaan ensin Tampereelle, josta otimme mukaamme Tildan iskän Onnin ja Kitrin äidin Lucyn + Tainan ja jatkoimme sitten Orivedelle näyttelyyn. Siellä olikin sitten lisää sukulaisia: Topi, Sanni, Meri, Lilli sekä Tildan täysveli Veeti. Näyttelyssä Kitri sai H:n ja Tilda EH:n. Kitrin esiintyminen oli sateen takia tosi huonoa ja se vaikutti arvosteluun. Tilda osallistui myös Kinghill's-kasvattajaryhmään.
14.7 Kävimme treenaamassa HSKH:n kentällä iltasella. Koko päivän oli ollut sateinen ilma, mutta juuri kun pääsimme kentälle, aurinko tulikin esiin... Ei saisi auringosta valittaa, mutta oli liian kuuma ja kostea ilma treenata. Teimme kuitenkin noin 6-7 esteen rataa. Tildalle mm. keppien lähetystä, putkea A:n alla sekä irtoamista sivusuunnassa kaarteessa olevien aitojen kanssa. Kitri teki keinua (ilman remmiä), muuria ja rengasta sekä jonkin verran samoja juttuja kuin Tilda.
12.7 Eevin ja Aapon kanssa agia treenaamassa. Teimme koirille radan, jota harjoittelimme ensiksi pätkissä ja sitten kokonaisena. Tildan keppien aloitus sujuu huomattavasti paremmin, kun annan käskyn ajoissa. Eli melko yksinkertainen syy taitaa löytyä keppien aloituksen taustalla. Kitrin kanssa teimme myös rengasta yhdistettynä hyppyyn sekä keinua remmillä ja ilman. Juhani kokeili myös ohjata koiria ja suoriutuikin helposti. Tildassa oli nähtävissä kuumentumisen merkkejä ja Til mm. yritti näykkiä mamia paidasta. Kuvasaldoa tulossa...
10.7 Eilen oli toiseksi viimeinen HAU Open -kisa. Tuomarina oli Anne Savioja. Molemmat tytöt osallistuivat molemmille radoille. Tilda teki mölleissä nopean ja hienon nollan. Kitrille samalta radalta 10 kielloista kahdella putkella. Ensimmäiseen putkeen (S-putki) yritin saada Kitrin takaaleikkauksella. Kitri menikin putkeen, mutta tuli sitten takaisin. Toinen putki oli tavallinen U-putki, mutta lähdin Kitriä vastaan putken toiseen päähän liian aikaisin. Muuten rata oli hieno, vaikka ei kylläkään kovin nopea Kitrin radaksi (-2,26 s). Kilpailevien radalla ohjasin Tildan huonosti melko helpossa aita-aita-keppi -kuviossa ja Til otti kiellon toiselta aidalta. Ennakoin liikaa keppien aloitusta ja vartaloni kääntyi liian aikaisin. Keppien aloitus kuitenkin sujui hienosti, kuten myös koko loppu rata! A:lla käytin gibberish-metodia eli sanoin Tildalle jotain käsittämätöntä, en "ota"-käskyä, jota tavallisesti käytän. Liekö tästä ollut apua, mutta Tilda todellakin rauhoittui ja tuli A:n hitaasti alas, tosin melkein liian hitaasti... Kitrin kisaavien rata oli sekin melko hieno tytsyn taitoihin nähden. Tuloksena kuitenkin HYL kolmesta kiellosta johtuen. Pääsimme kuitenkin tekemään kepit, jotka menikin ihan kivasti. Keinulta Kitri otti lentokeinun, joten sitä täytyy vielä treenata paljon. Loppusuoralla Kit kuitenkin kiihdytti lähes normaaliin nopeuteensa. En tiedä, johtuiko tämä siitä, että itsekin otin kunnon spurtin, koska en tehnyt Kitkulan kanssa takaa leikkausta, vaan juoksin mutkaiset aidat samalta puolelta...
6.-8.7 Vöyrin Agirotuviikonloppu. Tildan radat:
A - 15 (kielto kepit, suoritusvirhe kepit, rima)
B - 0 (jee!)
D - 5 (keppien aloitus)
E - HYL (keppien aloitus, 2 x putki väärän päähään)
F - HYL (väärä rata --> A/putki), avo-SM-finaali
G - 5 (keppien aloitus), FAO-tasoituskisa
H - 15 (karkasi putkeen, puomin kontakti), joukkuviesti
I - pukukisa: pääsimme valokuvattavaksi, myös Kitri mukana

Tarkempi kisaselostus tulee, kunhan toivumme viikonlopusta. Yksi juttu on ilmeinen: keppien aloitus...
4.7 HAU Open IV. Oli kisaavien vuoro aloittaa ja Tildalle HYL. Tämä oli odotettavissa A:n alla olevan putken takia. Putki olisi ollut oikea valinta. Sekoilin kyllä itsekin ohjauksessa eli valssi tuli yhtä estettä liian aikaisin. Mölleissä Tildalle myös HYL, koska palautin sen A:lle kontaktin ylihyppäämisen takia. Muuten rata oli Tildalla oikein kiva ja menevä. Kitrin kohtaloksi koitui myös mölliradalla ollut A:n alla oleva putki. Nyt A olisi ollut oikea vastaus, mutta Kitri meni putkeen. Tämän jälkeen vielä kielto A:lta, kun mami yritti lähettää Kitin esteelle liian läheltä. Myös muurilta Kit otti kiellon. Muuten rata oli hieno ja tein jopa takaaleikkauksen ennen pituutta myös Kitrin kanssa. Kitrin tulos 25 + aikavirhettä.
2.7 Koirat kisasivat taas HAU Openissa. Kitrille tuli vitonen mölleissä eli hölmö kielto toiselta aidalta. Muuten rata oli hieno, mutta ei hirmuisen nopea. Kitri seuraa ohjausta nätisti, mutta tavallinen vauhti on kateissa (saattaa johtua valeraskaudesta, Kitri muutenkin alakuloinen). Tilda teki myös mölliradan. Tuloksena HYL väärän radan takia. Kisaavissa Tildalle tuloksena 10, eli kielto muurilta ja keppien aloitusvirhe.
29.6 Muistoissamme
Laku
Laku - Joplaya's Laccaria Laccata
7.4.2003 - 29.6.2007
27.6 HAU Open II-osakilpailu. Tänään kilpailevat aloittivat ja rata oli melko haastava. Vaaranpaikkoja oli todella monta: putki puomin alla tyrkyllä - putki suoraan puomilta, kun piti kääntyä renkaalle - putkelta puomi suoraan tyrkyllä, kun piti mennä sivuun A:lle. Uskomatonta kyllä, saimme tuloksen Tildan kanssa! Virheitä tuli keppien aloituksesta (olisin voinut ohjata paremmin) ja A:n alastulolta. Möllien kisaa saimmekin odottaa melko kauan. Tildakin osallistui radalla kilpailun ulkopuolella. Tuloksena nopea nolla. Kitri sai samalta radalta yhden virheen, kun ohjasin Kitrin huolimattomasti puomille tai siitä ohi. Olin itse liian kaukana. Tässä oli nyt selkeä kahden koiran ohjaamisesta johtuva ongelma: kontaktit imaisevat Tildan niin helposti ja Kitrin kanssa en osannut varautua yhtä hyvin. Rataantutustumisessa täytyy siis keskittyä molempien koirien yksilölliseen ohjaamiseen tarkemmin. Kitri oli myös Tildaa hitaampi, mutta ihanneaika alittui kuitenkin. Kisapäivään olen loppujen lopuksi tyytyväinen: hyvät tulokset kaikilta radoilta suhteessa meidän taitotasoomme!
25.6 Koirat osallistuivat HAU Open -cupin ensimmäiseen osakilpailuun; Kitri mölleihin ja Tilda sekä mölleihin (kisan ulkopuolella) ja kisaaviin. Kitrin lähtönumero oli 2, joten mami ei ehtinyt rataantutustumisen jälkeen pahasti jännittää. Rata oli melko helppo (ei pussia, keinua, rengasta tai keppejä) ja Kitri tekikin nollan! Aikakin oli ihan kohtuullinen, mutta mami hidasti Kitriä. Näin meille kommentoitiin ;) Tildan möllirata meni ylimääräisen energian päästelyyn: hepulikierroksia ja kontaktivirheet A:n ja puomin alastuloilta. Nopea Tilda kylläkin oli. Kisaavien rata vastasi tasoltaan II-luokan rataa ja oli meille ainakin yhdessä kohdassa eli alussa melko haastava. Tuloksena 15 + yliaikaa. Koska Tildalla oli vauhti päällä, teimme melko isoja kaaria, mutta virhe tuli vasta keppien aloituksesta. Seuraava virhe oli mamin ohjausvirhe. Tilda irtosi mutkaputkelle tosi hyvin ja seuraavalla esteelle olin liian kaukana ja Til tuli esteen ohi. Sivusuunnassa irtoaminen ei meiltä vielä suju. Ehkäpä hyppykäsky olisi voinut helpottaa myös... Viimeinen virhe tuli puomin alastulolta, jossa Tilda näytti yleisölle näyttävän hyppynsä. Seuraava osakilpailu on keskiviikkona. Täällä vielä tulokset.
24.6 Kävimme treenaamassa HSKH:n kentällä kevyttä rataharjoitusta. Tein koirille 14 esteen radan helpoista esteistä. Tarkoituksena oli hakea tuntumaa huomisiin kisoihin. Tildalla oli vauhtia vähän liikaa ja Til valitsi väärän putken pään. Kontaktit oli Tildalla ok ja intoa tuhat yksikköä. Kitri teki samalla radalla nollan. Kit kuuntelee tosi nätisti ohjausta. Paikalleen jääminen on tämän hetkisistä haasteista suurin. Teimme myös Kitrin kanssa keinua ilman hihnaa. Yksi meni läpijuoksuksi Kitrin karatessa, mutta seuraavat kerrat meni nätisti, kun mami vähän otti keinua vastaan.
21.6 Tilda kävi koirahieroja Timo Rannikon vastaanotolla. Tildan selässä oli vähän jumia, mutta ei mitään pahempaa. Saimme myös hyviä ohjeita kotihoidoksi. Treenivinkkinä on ravilenkkejä selkälihasten vahvistamiseksi.
18.6 Viralliset agilitykisat Porvoossa. Tilda otti hylkäyksen Anne Saviojan tiiviiltä radalta. Hylkäys tuli väärästä radasta (putken väärä pää). Ennen sitä Til myös tiputti riman, mikä on Tildalle erittäin epätyypillistä. Til myös otti kieltoja hypyiltä ja mami huolestui, että onkohan Tilda hyppykunnossa.
14.6 Tänään oli Kitrin viimeiset agilitytreenit kesäkaudella. Nyt onkin luvassa reilun kuukauden tauko ohjatuista treeneistä. Tänään treeneissä oli vain Kitri ja entlebuchinpaimenkoira Romulus. Harjoituksina oli puomi yksittäin, hyppy + pussi, hyppytekniikkaa (taivutuksia) ja rengas yksittäin. Pussin kanssa on otettu takapakkia. Aluksi Kitri meni sinne reippaasti, mutta pussi kiertyi jotenkin ikävästi ja Kitri ei päässyt läpi. Helpotimme harjoitusta niin, että May piti pussin suuta auki ja silloin Kitri tekikin sen hienosti.
11.6 Tilda ja Kitri on ilmoitettu 15.7 pidettävään Oriveden kaikkien rotujen näyttelyyn. Kääpiöpinserit arvostelee Beata Patkevica Latviasta. Lisäksi Tilda on mukana kääpiöpinsereiden agirotujoukkueessa!
10.6 I-HAH:n omat kisat Kontulassa. Hylkäys. Mammalla huono päivä. Ei antanut estekäskyjä. Tilda yritti kaikkensa.
9.6 Erikoisnäyttely Klaukkalassa ja polttavan kuuma sää. Junioreille oli tullut tuomarivaihdos ja Kitrin arvosteli saksalainen Peter Schön. Hän mittasi Kitrin 33,5 cm korkeaksi, josta seurasi hylkäys. Muuten Kitrin arvostelu oli mainio ( korvia lukuun ottamatta) ja tuomari harmittelikin Kitkun isoa kokoa. Tummasta satulasta olen kyllä eri mieltä, koska Kitri on väriltään erittäin tasainen. Tildalla menikin avoimessa luokassa (tuomarina Rob Douma, Alankomaat) paremmin - tuloksena erittäin hyvä.
8.6 Viimeinen kerta AST:n agilitykurssia Tildan kanssa. Teimme rataharjoituksena ykkösluokan rataa. Teimme Tildan kanssa ekalla yrittämällä nollan! Sen jälkeen hieroimme vielä vaihtoehtoisia ohjauskuvioita ja sivuttain irtoaminen oli taas haastavin juttu. Muuten Tildalla oli erinomainen päivä ja lähdemmekin hyvillä mielin sunnuntaina oman seuran kisoihin. Sovimme kurssikavereidemme Aapon ja Eevin kanssa, että jatkamme treenailua yhdessä :)
7.6 Kitrin ensimmäiset agilitytreenit juoksutauon jälkeen. Teimme etenemisharjoitusta, A:ta, kujakeppejä ja rengasta. Etenemisharjoituksessa oli kolme hyppyestettä ja suora putki. Kitri suoritti radan joka kerta puhtaasti ja äärimmäisen nopeasti. A ja kujakepit menivät nekin hienosti ja A menee jo ilman remmiä. Teimme nyt ensimmäistä kertaa seuramme uutta rengasta ja se oli selvästi Kitrille vaikea. Kitri yritti mennä renkaan ali, vaikka väliä oli alle 10 cm! Kun ei ali päässyt, niin Kitri hyppäsi sitten kehikon ja renkaan välistä. Lisää rengastreeniä siis... Tauko oli vaikuttanut Kitriin ja keskittyminen (eli paikallaan olo) ei ollut paras mahdollinen häiriötilanteissa. Ensi viikolla onkin tämän treenikauden viimeiset treenit.
6.6 Tilda kävi tekemässä hylyn oman seuran epävirallisissa kisoissa hyppyradalla. Tilda suoritti radan molemmat putket väärästä päästä. Putkeen menot olivatkin kyllä melko haastavat ja Tildalla on nykyään kova imu putkeen, joten mami myöhästyi ohjauksensa kanssa. Tilda oli jo putkessa.
4.6 Tänään oli Tildan AST-kurssin tokavika kerta. Teimme lyhyttä rataharjoitusta, jossa oli useita takanaleikkauksia. Ennen hyppyesteitä ne eivät vielä mene sujuvasti, mutta putken tai kontaktien edessä kylläkin.
4.6 Muistoissamme
Neo
Neo - Joplaya's In Dulci Jubilo
26.3.2003 - 4.6.2007
1.6-3.6 Koirien reissuviikonloppu. Teimme automatkan kesäisessä Suomessa: Hki-Kni-Oulu-Hki. Matkan varrelle osui kolmet ylioppilasjuhlat ja yhdet synttärit. Onnea Sanna, Lassi, Visa ja Esko! Oulussa koirat pääsivät tapaamaan taas Mina-shelttiä.
25.5 Tilda ja Kitri on ilmoitettu 1.7 pidettävään Karjaan KV koiranäyttelyyn. Kääpiöpinserit arvostelee Patric Ragnarsson Ruotsista.
20.5 Koirat osallistuivat Aptus-show'hun, joka järjestettiin Malmin jäähallissa. Kitri osallistui junioriluokkaan ja Tilda avoimeen. Molemmat saivat laatumaininnaksi erittäin hyvä. Arvostelut täällä. Kaverimme Sani ja Betty saivat molemmat erinomaiset ja lisäksi Betty palkittiin ROP-veteraaniksi. Onnea ja kiitos mukavasta seurasta! Mami sai kunnian esittää Sanin paras narttu -kehässä :)
19.5 Tildalle toinen nollatulos! Kisasimme tänään Lohjalla Risse Koposen hyppy- ja agilityradoilla. Tildalla oli todella hyvä päivä. Hyppyradalta saimme kuitenkin hylkäyksen, mutta tällä kertaa ohjausvirheen takia. Ohjaus oli myöhässä ja Tilda meni hyppyesteen ohi ja hyppäsi sen sitten väärään suuntaan. Muuten rata meni todella hienosti. Agilityradan alussa oli kaksi hyppyä ja A suorassa linjassa, joka sopii meille mainiosti, koska kerrankin Til sai mennä suoran A:lle (suorittaen tietysti ne kaksi aitaa). Muutama haastellinen paikka radalla oli. Yhden hypyn jälkeen oli terävä käännös keinulle ja tarjolla oli myös pituus väärin päin suorassa linjassa. Tässä kohdassa monet koirakot ottivat virheitä tai ainakin ylimääräisiä lenkkejä. Tilda onneksi kääntyy melko näppärästi ja keinu lempiesteenä houkutteli myös. Keinulta oli outo lähestyminen kepeille, mutta senkin selvitimme kunnialla. Tämän jälkeen oli kolmen esteen sarja, johon olin suunnitellut valssin, vaikka se ei oikein sujuvasti siihen mennytkään. Tilda kuitenkin seurasi ohjausta taitavasti ja teki hypyt oikein. Radan lopussa oli vielä yksi takaaleikkaus, joka meni sekin hyvin, koska koko radan ajan Tilda eteni hienosti. Aikammekin oli todella hieno -13,73 s!
14.5 Tildan agilitykurssi Espoossa. Teimme irtoamista sivusuunnassa, joka oli Tildalle melko haastava. Harjoituksessa oli putken jälkeen hyppy 90 asteen kulmassa ja ohjaajan oli tarkoitus olla mahdollisimman kaukana esteestä. Tilda tuli herkästi hypyn ohi. Vaihdoimme sitten ohjaavaksi kädeksi ulomman käden ja Tilda alkoi irrota paremmin. Tätä asiaa meidän on kuitenkin treenattava vielä. Muina harjoituksina oli A, rengas, kepit ja keinu erillisinä esteinä. Vaikka Tilda osaa kaikki nämä esteet, oli harjoitus silti hyvä. Tilda mm. suoritti esimerkilliset 2-on-2-off -kontaktit. Kepeillä Tildan rytmi ei ole tasainen, vaan sekä alussa ja lopussa suoritus on hitaampaa. Varsinaista syytä tähän ei löydetty.
13.5 Osallituimme Tildan kanssa Jyväskylän Agility Teamin kisoihin, joissa oli sekä agility- että hyppyrata. Tuomarina oli Sisko Pulkkinen. A-radalta Til karkasi lähdöstä Juhanin luokse, josta se oli saanut ilmavainun... Juhani ei ollut käynytkään kentällä ennen rataa ja oli vielä piilossa, joten Til todellakin haistoi Juhanin. Tästä saimme heti hylkäyksen ja suuren epätoivon. Mietimme vakavasti, että pitäisikö B-rata (hyppy) jättää kokonaan välistä. Päätimme kuitenkin osallistua ja Juhani meni autoon radan ajaksi. Tilda jäikin nätisti lähtöön, tosin en yrittänytkään pitää sitä lähdössä kauan. Rata oli helpohko ja todella nopea. Tilda totteli käskyjä kuin unelma ja suoritti radan puhtaasi: tuloksena nollarata ja aika -9,86s, mikä riitti kolmanteen sijaan. Ensimmäinen nollamme!
12.5 Kitri-pikkuinen aloitti tänään juoksun viikkoa vajaa yhden vuoden iässä. Tästä syystä Kitri ei päässyt osallistumaan SnaPsin agilitypäivään. Tildan kanssa kuitenkin osallistuimme tapahtumaan. Kouluttajana oli Jari Markus. Keskityimme kunkin koirakon ongelmakohtiin (meillä karkailu & ylösmenokontaktit) sekä teimme todella vaikeaa sumppurataa. Tämän radan Tilda suoritti todella hienosti, vaikka A:lle ja puomille karkailu oli uhkana monessa kohdassa. Saimmekin palautetta, että kaikesta huolimatta Tilda seuraa minua todella hienosti. Käskyjen on vain oltava ajoissa, jotta Til ei ehdi itse keksiä vaihtoehtoisia esteitä. Tämä oli selkeästi syynä Laukaan A-radan hylkäykseemmekin.
10.5 Tilda osallistui 2x agilityradalle Laukaassa. Molemmat radat olivat helpohkoja, mutta vaativat ohjaajalta nopeutta ja juoksemista. B-ratana oli A-rata toiseen suuntaan. A-radalla Tilda ei jäänyt kunnolla lähtöön ja mamille tuli kiire ottaa Tilda vastaan suoralta putkelta. Seuraava estekäsky oli myöhässä ja Tilda otti kiellon ja ehti lisäksi karata A:lle, josta sitten saimme hylyn. Harmittavaa, koska loppurata sujui hienosti. Tilda eteni ja irtosi todella hyvin. B-radalla Tilda sai nenäänsä makkaranhajun (mamikin haistoi sen) ja käveli takajaloillaan hajua tutkiskellen. Tästä kielto kepeiltä, mutta jatkoimme rataa vauhdikkaasti. Hajut kuitenkin häiritsivät Tildaa edelleen ja aivan kesken radan Til karkasi ulos kaukalosta, jossa rata oli. Tästä siis päivän toinen hylkäys. Nämä haistelut ja karkailut ovat todella harmittava juttu, joiden korjaamiseksi alamme nyt tehdä sitkeästi työtä. Ilahduttavaa oli Tildan nopeus ja irtoaminen radalla. Pääsin käyttämään maanantain treenien oppeja ja tuntui, että juuri siitä olikin apua etenemisessä.
7.5 Jatkokurssi AST:n kentällä. Harjoittelimme irtoamista sivusuunnassa sekä etenemistä. Teimme myös A:ta. Sivusuunnassa irtoamista harjoittelimme ympyräradalla. Tilda tulee vielä melko helposti esteen ohi, jos en ole itse aivan esteen vieressä ohjaamassa, mutta edistyi harjoituksessa selvästi. Etenemisharjoituksessa oli hyppyesteistä ja putkesta tehty suora rata. Tilda etenee ihan hienosti, tosin putken jälkeen käsky oli välillä myöhässä.
6.5 Tilda pääsi sittenkin osallistumaan oman agiryhmänsä tunnille. Teemana oli takanaleikkaukset, joiden kanssa kaipaammekin lisätreeniä. Meillä oli treeneissä vähän väsynyt meininki, koska kävimme aiemmin päivällä vapaatreeneissäkin... Siellä tosin pääpaino oli Kitrin paikallaolotreeneillä, mutta Tilda ja mamikin ehtivät kuitenkin itsensä väsyttää...
4.5 Tilda osallistui nASTa-cupin osakilpailuun Espoossa. Tuloksena kuitenkin hylkäys. Tilda oli hienosti kontaktissa ennen lähtöä, mutta lähti heti irti päästyään nuuskimaan. Seuratoverimme Nipa voitti minikilpailevien sarjan, joten pääsimme kuitekin nauttimaan onnistumisista...
2.5 Tilda osallistui eilen oman seuran vappukisoihin. Tuloksena 15 virhepistettä. Virheet tulivat keinulta (ylösmenokontakti), puomilta (alastulokontakti) ja suoritusvirhe kepeiltä. Näistä tunaroinneista huolimatta Tilda alitti ihanneajan, mikä on tosi hienoa meille hitaille! Muuten kyllä suoritus oli ihan hyvä, koska rata oli melko kiemura, mutta silti Tilda pysyi kontaktissa ja eteni hienosti... Virheet tulivat kuitenkin yllättävissä kohdissa. Tilda esim. meni keinun ohi, vaikka luulin sen syöksyvän sinne suoraan. Käsky siis oli myöhässä ja Tilda hyppäsi puolesta välistä keinulle... Puomin alastulo oli sekin huonoa ohjausta. Olisi pitänyt varmistaa tai ainakin antaa ota-käsky. Teimme radalla myös ensimmäistä kertaa takanaleikkauksen ja onnistuneesti! Ratapiirros ja tulokset täällä.
27.4 Tilda ilmoitettu agilitykisoihin! Vietämme lomaa Laukaassa mökillä ja kisailemme vähän samalla Tildan kanssa: Laukaa 10.5 (2*agilityrata) ja Jyväskylä 13.5 (agi + hyppy).
26.4 Eilen koirat osallistuivat näyttelytreeneihin. Kiitoksia Tarulle treenien vetämisestä! Vaikka sää oli kylmä ja sateinen, tytöt jaksoivat käyttäytyä nätisti. Tänään Kitrillä oli agilitytreenit. Teimme pitkästä aikaa pöytää. Harjoitusradassa vain oli mutka ja Kitrillä oli kova tarve oikaista suoraan pöydälle :) Toisena esteenä teimme A:ta.
24.4 Tänään on valtakunnallainen koiranpäivä! Tilda ja Kitri osallistuivat kennelpiiriin järjestämään tapahtumaan, jossa oli mm. luontopolku ja näyttelytotutusta.
23.4 Tildan ekat treenit AST:n jatkokurssilla. Tilda oli muita kurssilaisia hieman edellä taidoissaan ja saimme vaikeutettuja tehtäviä. Teimme keppejä ja rataharjoitusta, jossa oli valsseja ja takaaleikkauksia. Uskomatonta kyllä, Tilda teki takaaleikkaukset todella hienosti! Huono ilmakaan ei Tildan menoa haitannut :) Nämä treenit päättivätkin kolmen päivän rankan treeniputken. Nyt Tildalla onkin lepoa monta päivää. Kitri vietti ansaittua huili-iltaa villiten Elinan ja Akin luona (kiitos taas!) Treeneihin mentiin kaupan kautta, kun mami kävi ostamassa tytöille sateen kestävät uudet manttelit. Snapinaattori -tilannetta (maaliskuu): Tilda edelleen toisella sijalla ja Kitri 13.
22.4 Myös tänään kävimme agilitytreeneissä, nyt vaan Kontulan Kelkkapuistossa. Aluksi osallistuimme vapaatreeneihin, joissa teimme vähän hyppytekniikkaharjoituksia ja keppejä, mutta enimmäkseen seuraamista ja paikallaan oloa. Kitri on edistynyt, mutta vielä riittää treenaamista. Tildalla oli myös ohjatut treenit, joissa teimme hyppyrataharjoitusta. Rata meni muuten hienosti, mutta sivuttain Tilda ei irtoa juurikaan. Tässä siis takaaleikkausten lisäksi seuraava harjoituskohde. Tilda ei jatkossa pääse näihin sunnuntain treeneihin, vaan treenaa nyt kevään AST:n jatkokurssilla...
21.4 Agilitytreeneissä BAT-hallilla. Molemmat tytöt olivat Heidin pitämissä extratreeneissä. Tildan tunnilla tehtiin takaaleikkauksia, kontaktiympyrää, keppejä ja lopuksi rataharjoitusta. Saimme monia hyviä vinkkejä harjoitteluun... Takaaleikkauksia täytyy mamin treenata. Heidi huomasi orastavan ongelman Tildan ylösmenokontakteilla: Til hyppää esteelle ja melkein kontaktin yli. Kokeilimme ravirimoja, joiden tarkoituksena on, että koira vaihtaa raville ennen estettä ja ei näin ollen hyppää hallitsemattomasti esteelle. Esteen eteen siis laitetaan maahan kolme hyppyrimaa. Tällä saatiinkin heti edistystä aikaan. Jatkossa siis käytämme ravirimoja kontaktien kanssa. Kitrin tunti oli hieman helpotettu versio Tildan tunnista. Myös Kitrin kanssa tulemme treenaamaan takaaleikkauksia jatkossa... Rataa Kitri teki lyhyissä pätkissä ja mami oli tyttöön tosi tyytyväinen. Kitri tosin ehti tehdä treeneissä pahojaankin: Tildan tunnin aikana Kit repi kevythäkkiin kääkän mentävän reiän ja söi lihapullapussin jämät... Mitäs oli jätetty yksin sinne odottamaan!
19.4 Kitrin ensimmäiset treenit Kelkkapuistossa. Kitri oli melko rauhallisesti uudessa paikassa, mutta paikallaan olo ei oikein sujunut. Harjoittelimme Mallan suunnittelemaa 7-esteen rataa pienissä pätkissä. Radalla oli mm. rengas, yksi takaaleikkaus ja puolikepit. Kitri osasi hienosti. Lopuksi vielä kokeilimme koko radan ja Kit teki sen puhtaasti. Tosin mami vähän huijasi ja teki takaaleikkauksen tilalle valssin ;) Treenit meille piti Päivikki.
18.4 Tilda 2 vuotta! Onnea Tildalle toivottavat Henna, Juhani ja Kitri. Illalla juhlitaan...
10.4 Tilda ilmoitettu I-HAH:n vappukisoihin. Mami hankki kisoja varten agilitylisenssin, joka tulee pakolliseksi 1.5.2007.
9.4 Koirat ovat viettäneet pääsiäislomaa Kainuussa. Tänään kävimme järven jäälle lenkillä. Säät suosivat kyllä lomalaisia :) Agilityn kesän treeniajat tulivat. Kitri treenaa pentujatko-ryhmässä ja Tilda jatko2-ryhmässä... Huhtikuun ajan koirat käyvät myös hallitreeneissä.
30.3 Koirat ilmoitettu Helsingin KV koiranäyttelyyn (Aptus-show) 20.5. Tilda osallistuu avoimeen luokkaan ja Kitri junnuihin.
26.3 Tilda ja Kitri osallistuivat viikonloppuna Tampereen koiranäyttelyyn. Molemmat saivat laatuarvostelusta hyvän ja ihan ok arvostelut. Sanallisesti tuomari vielä perusteli sinistä nauhaa seuraavasti: Kitrillä on ruusukorvat, jotka ovat virhe kääpiöpinsereillä; Tilda taas tarvitisisi lisää massaa. Tuomari oli tiukka arvostelussaan, mutta oikeudenmukainen. Näyttelyssä oli todella paljon koiria ja ahtauden takia tunnelma oli melko raskas. Tästäkin huolimatta Til ja erityisesti Kit käyttäytyivät nätisti ja mami saakin olla koirista todella ylpeä! Arvostelun jälkeen kävimme shoppailemassa ja koirat osallistuivat ahmis-kilpailuun, jossa piti syödä 10 namia. Tildan aika oli 11 s ja Kitrillä 1 min/keskeytys (muilla 3-5 s), eivätkä meidän koirat päässeet jatkoon... Kyseiset namit eivät oikein olleet meidän ahmattikoirien mieleen. Melko huonoa mainosta kyseisen valmistajan herkuille ;) Näyttelystä suuntasimme syömään ihmisvoimin ja sitten käväisimme Tainan luona katsomassa Kitrin pikkusisaruksia. Ihania pieniä palleroita! Kiitokset Tainalle ja kenneltyttö Elinalle!
14.3 Tilda osallistui reilu viikko sitten Porvoon agilitykisoihin ja raportti on vielä kirjoittamatta tänne... :) Molemmilta radoilta saimme hylkäyksen. Kisat pidettiin ratsastusmaneesissa ja Tilda oli uskomattoman kiinnostunut alustan tuoksuista. Ensimmäisen radan lähdössä alkoi kova nuuskiminen. Lämmittelyssä sain pidettyä Tildan hyvin kontaktissa, mutta ilmeisesti radalla oli paremmat tuoksut. Pääsimme kuitenkin matkaan. Kahden esteen jälkeen oli noin 180 asteen käännös putkeen, mutta 90 asteen kohdalla Tildan silmiin osui maneesin katsomon auki jäänyt ovi ja Til sitten juoksikin heti faniensa joukkoon. Radalta karkaamisesta saa heti hylkäyksen. Saimme kuitenkin suorittaa radan loppuun, kun Tilda vihdoin tuli takaisin estradille. Loppurata meni muuten hienosti, mutta kun rata kaarsi lähtöpaikan ohi, Tilda muisti ne ihanat tuoksut... Seuraava muistikuva onkin Tilda suu täynnä hepan kakkaa. Kun välipala oli nautittu Til suvaitsi tulla takaisin ja jatkoimme radan loppuun. Kepeillä vähän tökimme. Toinen rata alkoi ensimmäistä huonommin ja hädin tuskin sain Tildan liikkeelle (lähtö oli samassa ihanassa tuoksuläjässä). Pääsimme kahdeksannelle esteelle puhtaasti, mutta jotenkin sekosin itse, kun ohjasin eri tavalla kuin suunnittelin. Tästä ensimmäinen kielto. Toinen tuli melkein heti perään ja kolmas sitten kepeiltä. Kaikki mamin virheitä huolimattomasta ohjauksesta. Nyt pidämme jonkin aikaa kisataukoa mm. mamin huonon keskittymisen ja Tildan valeraskauden takia. Seuraava startti on mahdollisesti oman seuran vappukisoissa.
3.3 Kitri kävi polvitarkastuksessa ja tulos oli 0/0 eli terveet polvet! Koska Kitri on vielä alle 12 kk ei tulos ole virallinen, mutta meille riittää tuo tieto toistaiseksi.
1.3 Tilda aloitti eilen koiratanssikurssin. Kurssilla harjoiteltiin kontaktia & seuraamista, pyörimistä ja yhdistettiin seuraaminen temppuun, jossa sekä koira että ihminen pyörähtivät yhtä aikaa... Odotamme innolla jatkoa.
25.2 Tildalle menestystä agilitykisoissa! Tilda osallistui tänään Border Agility Teamin (BAT) järjestämiin epävirallisiin agilitykisoishin. Tildan sarjana oli kilpailevat minit ja radan ihanneaika määräytyy koiran virallisen kilpailuluokan mukaan. Radan sai suorittaa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla saimme 0-tuloksen ja ihanneaikammekin alittui reilusti! Toinen suoristus ei mennyt yhtä hyvin: kepeiltä virheitä ja putkelta kielto, kun mami yritti takaa leikkausta ja ohjasi Tilin vissiin ihan jonnekin muualle. Tildan osalta päivä oli erinomainen - ei sijaistoimintoja startissa, motivaatio kunnossa ja alastulokontaktitkin Til teki nopeasti. Kylläpäs mami on Tildasta ylpeä :) Palkinnoksi Tilda sai kaksi pakettia puruluita, narulelun sekä vinkulelusorsan ja mamillekin vähän namia. Kisa käytiin BATin hallilla eli samassa paikassa, jossa olemme talven treenanneet. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon Porvoon kisoihin, joissa Tildalla on kaksi starttia.
23.2 Kitri on saanut pikkusisaruksia! Lucy-äiti synnytti perjantai-iltana 4 pentua: 2 ruskeaa urosta ja 2 ruskeaa narttua. Pennut syntyivät Kinghill's-kenneliin.
20.2 Kitri-neiti täyttää tänään 9 kk ja on saavuttanut siis juniori-iän. Kitri onkin jo ihan aikuisen kokoinen, mutta luonteeltaan Kit on vielä ihanan pentumainen.
17.2 Tilda osallistui Kirkkonummen kennelkerhon järjestämiin agilitykisoihin. Rata oli mukava, mutta huonosta lähdöstä johtuen saimme hylkäyksen. Tilda ei malttanut jäädä lähtöön, vaan lähti haistelemaan käynnistäen ajanoton! Saimme myös ensimmäiseltä esteeltä kaksi kieltoa... Muita virheitä oli suoritusvirhe kepeiltä ja kolmas kielto hyppyesteeltä, josta tuli sitten hylkäys. Muuten Tilda kyllä meni rataa ihan mukavasti :)
10.2 Tänään Kitrin agilitytreeneissä tehtiin hyppy-putki-hyppy -yhdistelmää, A:ta ja puolikkaita keppejä. Kitri oli melko villillä tuulella ja taisi tartuttaa menoaan muihinkin ryhmäläisiin :) Nukuimme aamulla melko pitkään ja Kitrillä oli liikaa purkamatonta energiaa... Tildan ryhmällä teemana oli vauhtisuora eli matalista hyppyesteistä ja suorasta putkesta koostuva rata, joka päättyi namitargetille. Tildaan tulikin kivasti lisää vauhtia (mami jäi toiseksi). Jopa niin, että Tilda tiputti yhden riman. Rimojen tiputtelu ei ole ollut pitkäsääri-Tildalle tyypillinen ominaisuus... Teimme myös keppi- ja rengastreeniä. Tilda on edistynyt mukavasti kepeillä ja alkua lukuun ottamatta suoritaa kepit jo itse. Koirat toivottavat Elinalle hyvää nimipäivää! Lahjan Lilli-lurjus taisi avata jo muutama päivä sitten ;)
8.2 Tilda pääsi HSKP:n toko 2 -kurssille. Kurssi alkaa ensi viikolla ja kestää yhteensä 6 kertaa. Treenit ovat Konalassa ATD:n hallilla. Tilda on ilmoitettu Porvoon 4.3 kisoihin sekä agility- että hyppyradalle. Sitä ennen Tilda käy Kirkkonummella 17.2 agilityradalla ja 25.2 epävirallisissa BAT:n hallilla.
5.2 Tilda ja Kitri ilmoitettu Tampereen näyttelyyn. Kääpiöpinserit arvostelee ruotsalainen Ann-Christin Johansson. Tämä näyttely on Kitrille ensimmäinen junioriluokassa ja Tildalle viimeinen nuorten luokassa.
3.2 Agilityssa Kitri tutustui viimeiseenkiin tuntemattomaan esteeseen, renkaaseen. Kitri hoksasi nopeasti, mistä on kyse. Nyt Kitrillä on perusteet kaikista esteistä kasassa ja keväämmällä pääsemme harjoittelemaan täysikokoisia esteitä (mm. puomi)...
1.2 Tänään oli viimeinen kerta Kitrin pentukurssia. Kitri on edistynyt tottelevaisuudessa oikein hienosti! Kontakti on parantunut ja Kitri on muutenkin oppinut vähän chillaamaan. Tilda on ilmoitettu koiratanssin peruskurssille :)
27.1 Kitrin agilitytreenit menivät tänään oikein mukavasti: Kitri ei karannut yhtään kertaa! Teimme treeneissä uusia esteitä: keinua, muuria ja pituusestettä. Kaikista esteistä oli tietenkin pennuille helpotettu versio eli matalat hypyt ja keinun molemmissa päissä oli pöydät, jolloin kallistuskulma pysyi pienenä. Kitri teki uudet esteet hienosti, eikä keinukaan jännittänyt yhtään...
20.1 Tänään olikin puuhakas päivä: kävimme Kitrin kanssa agitreeneissä ja illalla muutimme Käpylään! Treeneissä teimme matalaa A:ta, kahden hypyn yhdistelmää, kujakeppejä + tavallisia keppejä ja treenasimme vielä putkeakin. Kitrin kiinnitulossakin on jo edistystä ja esteet Kitri suorittaa äärimmäisen innokkaasti :) Uuteen kotiin tytöt ovat sopeutuneet nopeasti ja paikallisiin koiriinkin pääsemme varmaan pian tutustumaan, kunhan Tilda lopettaa juoksunsa.
18.1 Toinen kerta Kitrin pentukurssia oli tänään. Harjoittelimme perusasentoa ja sivulle tuloa. Kitri on edistynyt hienosti.
9.1 Tilda aloitti eilen juoksun ja nyt luvassa onkin treenitaukoa muutama viikko. Kitri on ilmoitettu pentukurssille. Kurssin vetää koiraterapeutti Marjaana Mäkelä.
7.1 Kisaviikonloppu & joululoma takana! Lauantaina Tilda osallistui agilitykisoihin ja sai tuloksen 10,85. Virheinä olivat kiellot kepeillä ja sarjaesteellä sekä hieman yliaikaa. Sunnuntaina koirat osallistuivat Tamminäyttelyyn. Kitri voitti narttupennut ja Tilda sai nuorten luokassa EH:n. Arvostelut täällä. Sunnuntaina vielä ajelimme kotiin Helsinkiin.
5.1 Tildan ja Kitrin loma alkaa olla loppusuoralla. Tänään on luvassa kääpiöpinseritapaaminen! Onpas hauska nähdä paikallisia kääkkiä ja varsikin agilityleirituttuja. Lauantaina illalla on Tildalla agilitykisat Pallohallissa ja sunnuntaina tytöt pääsevät Reijo Latvalan arvioitaviksi. Jännitystä siis riittää. Toivottavasti pääsemme hakemaan tuntumaa agilityesteisiin pitkän joulutauon jälkeen ennen kisaa. Kitrin korvat ovat toinen jännityksen aihe. Ne kun ovat välillä ylhäällä, välillä sivulla ja välillä alhaalla...
1.1 Tilda ja Kitri toivottavat kaikille oikein hyvää uutta vuotta 2007!
2006
27.12 Tilda ja Kitri ihmisineen lomailevat talvisessa Kajaanissa. Joulu meni kivasti. Molemmat koirat olivat olleet kilttejä ja saivat lahjoja. Osa niistä on jo syöty ja osa on kovan leikin kohteena... Koirat ovat oikeita lomailijoita. Päivät kuluvat lepäillessä, pelaillessa, ulkoillessa ja tietysti saunoessa :)
16.12 Hienot agilitytreenit takana... Kitri käyttäytyi treeneissä pääasiassa hyvin ja teimme kahden aidan + putken ja neljän aidan + pussin sarjoja, jotka kääntyivät vielä 90 astetta. Kit selvitti nämä todella hienosti! Lopputunnista Kitrille tuli kyllä pikku hepuli ;) Tildan treeneissä tehtiin estehässäkkää, jossa harjoiteltiin esteiden suorittamista takaa sekä välistä vetoja. Nämä harjoitukset menivät hienosti, kunhan mami tiesi, mitä tekee. Suurimman yllätyksen Tilda teki kuitenkin kepeillä. Tilda osaa suorittaa ne itsenäisesti, kun ohjaus on oikealla puolella. Vasen puoli vielä kaipaa hiomista, mutta välillä sekin meni ilman käsillä viittilöimistä. Olen kyllä niin ylpeä Tildasta!
14.12 Tilda ilmoitettu Kajaanin agilitykisoihin 6.1.2007! Snapinaattori-kisassa Tildan sijoitus on 6. ja Kitrin 14. Viime kuun sijoitukset olivat 8. ja 20., joten tytöt ovat parantaneet asemiaan...
10.12 Raskas viikonloppu melkein takana! Lauantaina koirat pikkujouluilivat I-HAH:n pikkujouluissa. Ohjelmassa oli mm. knockout-kisat sekä kilpailu, jossa ohjaajat pääsivät koiran asemaan. Knockout-kisassa oli hyppyesteitä, putki ja pujottelu. Tässä kilpailumuodossa kaksi koiraa suorittaa yhtä aikaa identtisiä ratoja ja nopeampi 0-tulos voittaa. Tilda menestyi kisassa yllättävän hyvin voittaen ensin minien luokan ja päihittämällä vielä sen jälkeen sekä medien että maksien voittajat! Nopeudella emme suinkaan voittaneet, vaan rauhallisella suorittamisella ja hyvällä tuurilla :) Sunnuntaina osallistuimme Tildan kanssa Voittaja 06 -näyttelyyn, jossa Tilda sai arvosanan Hyvä. Tildan esiintyminen oli kyllä hienoa, eikä arvostelukaan ollut tosi huono! Kaikkien näiden tapahtuminen keskellä ehdimme myös ajaa pari muuttokuormaa... Käpylä kutsuu.
7.12 Tilda osallistui eilen agilitykisoihin saaden nolla ratavirhettä! Yliaikaa radalta kertyi kuitenkin 5,94 s, joten nollatulosta emme ihan saaneet! Tuomarina oli Anne Savioja. Yliaika tuli enimmäkseen kontakteilta, jotka Til teki tosi hitaasti ja pussilta, jonka läpi päästäkseen pikkuinen Tilda sai tehdä paljon töitä ;) Myös kahden viimeisen esteen välissä Tilda teki ylimääräisen lenkin mennäkseen keinulle, mutta mami sai kuitenkin ohjattua Tildan lopulta maaliin asti!
30.11 Tyttöjen ilmoittautumiset Kajaanin Tamminäyttelyyn lähtivät matkaan! Tilda on nuorten luokassa (15-24 kk) ja Kitri pennuissa (7-9 kk). Kääpiöpinserit arvostellaan sunnuntaina 7.1. Lauantaina Pallohallissa on myös agilitykisat, joihin olemme luultavasti Tildan kanssa menossa...
26.11 Eilisissä agilitytreeneissä Kitri teki mm. kolmen hypyn kaarreyhdistelmää, pussia ja hypyn ja pussin yhdistelmää. Esteet Kitri suorittaa hienosti ja pelottomasti, mutta tottelevaisuus on välillä hakusessa: Kitri ei anna ottaa itseään kiinni, vaan haluaisi aloittaa hippaleikin... Tildan harjoituksissa keskityttiin valsseihin ja keppeihin. Valssit menee jo ihan ok, mutta kepit vasemmalta puolelta ohjaten kaipaa vielä harjoitusta. Myös putkeen meno takaaleikaten on harjoituslistalla.
20.11 Kitri täyttää tänään puoli vuotta! Nopeasti on aika kulunut ja Kitri onkin kooltaan jo melkein Tildan kokoinen. Korvat eivät ole Kitrillä vielä nousseet pystyyn, joten luultavasti Kitristä tulee äitinsä tapaan taittokorvainen... Tilda on ilmoitettu HSKP:n itsenäisyyspäivän agilitykisoihin (agilityrata). Kilpailu on Helsingin Konalassa Purina-areenalla.
19.11 Tildan ensimmäiset viralliset agilitykilpailut! Tilda osallistui Agitokodogsien järjestämiin agilitykilpailuihin sekä hyppy- että agilityradalle. Hyppyradan alku oli sekavaa, josta saimme kaksi kieltoa hyppyesteiltä. Radan alku oli kyllä melko vaativa ykkösluokan radaksi. Lopun radan Tilda selvitti hienosti, mutta melko hitaasti saaden aikavirhettä. Saimme kuitenkin tuloksen, mikä on tosi hienoa! Agilityrata meni sekin mukavasti, vaikka tuloksena hylkäys. Tilda sai kiellon A-esteelta (!) ja mamin ohjatessa liian kaukaa Til jätti yhden aidan välistä ja korjasi sen sitten hyppäämällä väärään suuntaan. Saimme kuitenkin tälläkin radalla hienoja onnistumisia: valssikäännös tiukkaan paikkaan, keinu hienosti ja lopun ohjauskuviokin. Tulokset löytyvät vielä täältä. Tildan seuraavat agilitykisat ovat luultavasti Kajaanissa Tamminäyttelyn yhteydessä!
13.11 Talvi on tullut Helsinkiin! Mami on neulonut koirille kaulureita ja Tilda on malttanut tekeleitä nätisti sovittaa. Lauantaina kävimme Rajasaaressa ulkoilemassa ennen agitreenejä. Mami on myös hankkinut tytöille agilitypäiväkirjat, jonne olisi tarkoitus kirjata treeneissä tehdyt harjoitukset, ongelmakohdat sekä kouluttajien neuvot. Lauantain treeneissä jouduimme ottamaan takapakkia Tildan kanssa kontaktiesteillä. Tilda on alkanut tekemään valtavia loikkia sekä ylös- että alasmenoilla. Nyt molemmissa päissä tehdään pysähdys + palkkaus. Toivottavasti tästä on apua...
5.11 Kitrin näyttelyputki on takana päin! Tänä viikonloppuna Kitri osallistui lauantaina Espoon ja sunnuntaina Helsingin pentunäyttelyihin. Espoossa Kitri oli pikkupennuissa viides eli viimeinen. Tuomari ilmoitti syyksi "korvat, jotka eivät ole vielä asettuneet". Sunnuntaina Kitri oli pikkunartuissa toinen saaden kunniapalkinnon! Kitrin esiintyminen on koko ajan parantunut ja Kitri muutenkin reipastunut, joten näyttelyistä jäi tosi positiivinen mieli. Tammikuussa Kitri on vielä pentuluokassa Kajaanin näyttelyssä. Näyttelyarvostelut täällä. Lauantaina koirat myös aloittivat agilityn talvikauden treenit. Kitrin ryhmä teki aitojen siivekkeiden välistä juoksemista, matalia aitoja sekä putkea. Kitri on oikein innokas harjoittelija! Tildan ryhmä treenasi mm. takaa leikkaamista eli ohjauslinjaa, jossa ohjaaja vaihtaa ohjauspuolta leikkaamalla koiran kulkulinjan esteen takana. Tätä täytyykin treenata vielä paljon...
29.10 Kisaviikonloppumme jatkui Lahdessa Kitrin pentunäyttelyn parissa. Kitri osallistui pikkupentuluokkaan ja tuomarina oli Marianne Holm. Kitriä alkoi kuitenkin jännittää kovasti ja käveleminen ei ollut hauskaa. Harjoittelimme kuitenkin kehän kiertämistä monta kierrosta ja välillä Kitrillä oli jarru päällä ;) Pöydällä Kitri käyttäytyi nätisti ja tuomari kysyikin, että onko Kitri aina näin ystävällinen. Kyllähän Kitri on! Kitri sijoittui luokassaan kolmanneksi. Tämäkin päivä oli hienoa harjoitusta ja oikein hauskaa näyttelyssä kuitenkin oli. Matkaseurana meillä oli Elina, jolle Kitri lähettääkin paljon pusuja! Kitrin arvostelu on täällä.
28.10 Tilda osallistui I-HAH:n kauden päättäjäiskisoihin (epäviralliset). Möllirata meni sähellykseksi, koska alussa kontakti oli tosi huono. Tilda jopa karkasi haistelemaan A-estettä ennen lähtöä. Tuloksena 53,62, joka piti sisällään viisi kieltoa ja yhden hylkäyksen, joka laskettiiin 15 virhepisteenä. Myös yliaikaa radalta kertyi. Huviksemme osallistuimme myös kilpailevien radalle. Ennen rataa teimme kontaktiharjoituksia ja riehuimme mamin pipon kanssa. Ehkä tällä oli vaikutusta, koska Tilda teki hienon radan: yksi kielto putkelta ja aikavirhettä 10,19s. Tällä tuloksella Tilda sijoittui neljänneksi. Nyt täytyy vaan treenata puomin alla olevaa putkea, joka oli molemmilla radoilla ongelmana. Kisa oli arvokasta kokemusta meille molemmille ja korosti lämmittelyn ja motivoinnin merkitystä! Hienoa Tilda! Agilitytulokset.
27.10 Eilen molemmat tytöt kävivät agilitytreeneissä. Tildan kanssa teimme erityisesti keinua ja rengasta, jotka ovat olleet haastavia. Nyt ne menivätkin tosi hienosti, varsinkin keinu. Kitri teki seuraamisharjoituksia kentällä sekä pujottelua ja puomin alatuloa.
26.10 Tilda on ilmoitettu Voittaja-näyttelyyn! Näyttely on 10.12 Helsingin Messukeskuksessa.
23.10 Talven agilitytreenien aikataulut ilmestyivät! Tilda jatkaa harjoittelua jatko1-ryhmässä ja Kitri aloittaa pentujen ryhmässä. Tämän lisäksi käynemme myös vapaatreeneissä harjoittelemassa itsenäisesti. Treenit alkavat ensi viikolla.
22.10 Kitri sai korviinsa teipit, koska korvat ovat menossa vähän sinne ja tänne. Korvat nousivatkin pienellä teippauksella kokonaan pystyyn... Myös hammasrintamalla on uutta: Kitrillä on tippuneet jo kaikki vauvakulmurit. Iltapäivällä kävimme vielä katsomassa asuntoa. Se olikin melko hyvä asunto, koska koirillekin oli parvekkeella oma katseluluukku! Saa nähdä minne Stadin tytöt Tilda ja Kitri muuttavat...
21.10 Tytöt olivat Ulkomuototuomarit ry:n järjestämässä mätsärissä Vantaan Lemmikkimessuilla. Tilda kilpaili ryhmässä 2 & 7 saaden sinisen nauhan ja ei sijoittunut sinisten kehässä. Kitri kilpaili pennuissa ja sai hienosti punaisen. Myöskään Kitri ei sijoittunut punaisten kehässä enää jatkoon. Pentuja oli kilpailemassa yli viisikymmentä! Molemmat saivat palkinnoksi isot pötköt koiranruokaa.
18.10 Tilda ja Kitri on ilmoitettu Ulkomuototuomarit ry:n match show'hun ensi lauantaille. Tämä tuleekin olemaan Kitrin ensimmäinen kehäesiintyminen! Hampaiden näyttämistäkin olemme saaneet viime päivinä harjoitella, koska Kitrillä vaihtuvat nyt hampaat. Etuhampaat ovat jo vaihtuneet ja kolme kulmahammastakin on irronnut ihan itsestään.
8.10 Tilda ja Kitri ovat mukana SnaPinaattori-kisassa. Tässä snautseri-pinserirotujen kilpailussa koirat saavat pisteitä mm. näyttelykäynneistä, agility- ja tokotreeneistä sekä -kilpailuista. Syyskuun jälkeen Tilda on seitsemäntenä ollen toiseksi paras kääpiöpinseri ja Kitri on sijalla 20. Kaikki tulokset ovat täällä. Tänään kävimme myös Akin synttäreillä. Onnea vielä Akille!
7.10 Tänään oli syyskauden viimeiset agilitytreenit. Nämäkin treenit kyllä pidettiin seuramme uudessa sisäharjoitushallissa Vantaan Varistossa, jossa treenaamme talvikaudella. Olipas kiva treenata lämpimässä tilassa! Teimme pidempää rataharjoitusta, mikä oli varsin haastavaa, koska ohjauslinjoihin & käännöksiin piti kiinnittää aiempaa enemmän huomiota. Uutena juttuna teimme hyppyesteen suorittamista takaa päin.
6.10 Kitri kävi tänään eläinlääkärissä näyttämässä ihossa olevia pieniä patteja. Tosin patit olivat laskeneet parahiksi. Eläinlääkäri totesi pattien olevan karvatupentulehduksesta aiheutuvia ja sinänsä vaarattomia. Varmuuden vuoksi otettiin myös raapenäyte, joka oli negatiivinen eli mitään ulkoloisia Kitrillä ei ole. Hoitona tulehdukseen on pesu desinfioivalla sampoolla ja mikäli iho ei rauhoitu, on antibioottikuuri mahdollinen. Kyseinen tulehdus on melko yleinen lyhytkarvaisilla ja tiheäturkkisilla nuorilla koirilla, joiden ihon puolustuskyky ei ole vielä täysin kehittynyt.
4.10 Eilen kävimme Espoossa kääpiöpinseritreffeillä. Mukana oli Tilda ja Kitrin lisäksi Sera & Randa, Lily ja Vallu. Juhani räpsi paljon kuvia ja niitä tullee sivuillekin joskus. Kitrikin oli huomattavan reipas rotukavereidensa kanssa. Kiitos kaikille kivoille koirille ja ihmisille! Tulemme toistekin vierailulle Espooseen!
29.9 Lisää näyttelyilmoittautumisia on lähtenyt matkaan. Kitri on nyt ilmoitettu sekä Espoon 4.11 että Helsingin 5.11 pentunäyttelyihin. Nyt vain aloitamme kovan pöytätreenin, jotta Kitri osaa sitten käyttäytyä nätisti näyttelyssä. Hampaiden katsominen sujuu jo melko hienosti!
27.9 Kitrin pentukurssi loppui eilen. Nyt vuorossa on kotiharjoittelukausi ja talven aikana Kitri varmaan jatkaa tokoilua ihan jossain koirakoulussakin. Viimeisellä harjoituskerralla Kit pääsi kokeilemaan hyppyä! Tänään myös lähti Lahden pentunäyttelyn ilmoittautuminen postiin. Kitrin näyttelydebyytti on siis 29.10.
23.9 Tänään on koirilla lepopäivä! Ei treenejä, vaan loikoilua pitkään aamulla sängyssä, ulkoilua kauniissa syysilmassa ja illalla taas loikoilua peiton alla. Välissä täytyy tietenkin ottaa pienet riehumismatsit, jotta jaksaa taas levätä... Tällä viikolla koirat ovat olleet ahkeria: Kitri on käynyt pentukoulussa ja Tilda sekä agilityssa että tokossa. Huomenna menemme ehkä seuran vapaatreeneihin.
10.9 Tilda osallistui Porvoon näyttelyyn ja Kitri oli mukana turistina. Tilda sai nuorten luokasta EH:n (arvostelu). Tuomarina oli Anneli Alfthan. Myös Tildan Onni-iskällä oli näyttelypäivä Ruotsissa ja Onni oli PU2 saaden toisen Ruotsin sertinsä ja vara-cacibin, joka vahvistettaneen cacibiksi! Hienoa Onni!
9.9 Osallistuimme Kinghill's-kennelin kasvattipäiville. Mukana olivat Lucy, Alma, Lilli, Topi, Sanni, Meri, Demi, Tilda, Kitri, Elvis ja Napoleon sekä koirien mukana olleita ihmisiä. Koirilla oli hauskaa villitä yhdessä. Myös kaikki Kitrin sisarukset olivat yhdessä ensi kertaa luovutusiän jälkeen. Kuvia otettiin ahkerasti ja niitä voi katsella Tainan sivuilta.
6.9 Tilda osallistui koirakoulu Kompassin järjestämään epäviralliseen agilitykilpailuun. Kilpailussa sai käyttää mm. namia ja vaikka tarvittaessa hihnaakin. Tilda voitti minien sarjan 0-tuloksella ja aikakin oli kaikista paras! Palkinnoksi Tilda sai namia ja naukuvan lelun. Myös Kitri oli kannustamassa Tildaa. Tästä on hyvä jatkaa oikeisiin möllikilpailuihin...
5.9 Kitri sai loput rokotukset ja aloitti pentukurssin. Kitri oli reipas kurssilainen ja ensi viikolla treenit taas jatkuvat. Illalla kävimme Oulunkylän mummilassa ja koirat saivat tuliaisia Saksasta: hienon koirakantokassin! Til, Kit ja omistajat kiittävät! Harjottelimmekin heti kassissa oloa makupalan avulla. Varsinkin Netti oli tässä hyvin taitava...
1.-3.9 Agilitykurssi Kajaanissa. Matkasimme perjantaina Kajaanin Paavolaan kääpiöpinsereiden agilitykurssille. Kurssille osallistui 13 kääpiöpinseriä. Tildan kanssa treenasimme alkeis/jatkoryhmässä ja pääsimme tekemään melko pitkiä ratoja, mikä oli oikein kivaa. Uusia asioita tuli paljon, mm. valssikäännökset. Leirin lopuksi pidettiin myös kisat, jotka olivatkin Tildalle ensimmäiset! Tuloksena 10 virhepistettä ja hieno aika! Tilda olisi kyllä pystynyt parempaankin, mutta mami ohjasi vähän huonosti. Myös Kitri vieraili leirillä katsastamassa menoa. Muun ajan Kit vietti mummon hyvässä hoidossa.
24.8 Pitkästä aikaa agilitytreeneissä. Teimme hyppy-pituusyhdistelmää, A:ta ja pujottelua. Tilda suorastaan karkasi A:lle, mutta teki kuitenkin kontaktit nätisti. Treeneissä näimme myös kavereitamme Peppiä, Noora ja Nancya. Lisäksi ryhmässä oli kaksi uutta koiraa: Becky ja Viivi. Naisvaltainen ryhmä siis!
20.8 Näyttelyssä Heinolassa. Tilda esiintyi tosi hienosti saaden erinomaisen, voittaen nuorten luokan ja sijoittuen lisäksi Paras narttu -kehässä kolmanneksi! Tilda velipuoli Topi sekä tyttärensä Sanni olivat myös näyttelyssä ja myös he menestyivät hienosti: Sanni JUN ERI1, PN1, VSP, serti ja Topi AVO ERI1, PU2, vara-serti. Erinomainen Kinghill's-päivä siis. Heinolasta matkasimme takaisin kotiin Helsinkiin.
13.8 Lomaterveisiä Kajaanista! Tilda ja Kitri lomailevat ihanassa Kainuussa. Tänään nautimme kauniista aurinkoisesta säästä ja treenasimme omatekoisella agilityradallamme, erityisesti pujottelua Tildan kanssa. Eilen kävimme Hailuodossa ja koirat juoksentelivat villisti hiekkarannalla. Illalla kävimme tapaamassa mamin serkkuja ja Mina-shelttiä Oulussa.
22.7 Tilda ja Henna hyväksyttiin I-HAH:n jäseniksi ja pääsemme siis treenaamaan taas agilitya!
17.7 Ilmoittautuminen Heinolan koiranäyttelyyn lähti matkaan. Tilda on ensimmäistä kertaa nuorten luokassa.
16.7 Lomalla Laukaassa. Matkalla poikkesimme Tanjan luona Kurussa. Siellä koirat pitivätkin oikein hienon riehuesityksen! Tilda osallistui Laukaassa näyttelyyn. Tuloksena JUN EH2. Tildan veljen tyttö Sanni voitti junnuluokan ja sijoittui paras narttu -kehässä toiseksi saadan vara-sertin. Hienoa Sanni! Näyttelyssä myös näimme ensimmäistä kertaa Tildan komean Topi-velipuolen.
9.7 Kiireinen päivä... Aamulla lähdimme Tildan kanssa Karjaalle näyttelyyn. Päivä oli todella kuuma ja näyttelysaaliina H. Tapasimme myös agilitykaverimme pihakoira Pepin. Peppi menestyi näyttelyssä hienosti saaden toisen sertinsä. Onnea Peppi! Illalla lähdimme hakemaan Kitriä Tampereelta. Kiitokset Tainalle tästä hurmaavasta pikkuneidistä! Kotimatka sujui hyvin, joskin Tilda oli kovasti mustasukkainen...
22.-24.6 Juhannus! Kävimme matkalla Laukaaseen katsomassa pentuja Tampereella. Pennut olivat kasvaneet paljon ja liikkuivat jo reippaasti. Tilda sai odottaa tällä kertaa autossa, koska oli juoksuinen. Kostoksi Tilda söikin mamin eväskeksit ;) Laukaassa Tilda pääsi ensimmäistä kertaa veneilemään (soutuveneellä tosin). Mutta koska mami, papi ja Tellervo olivat vedessä, hyppäsi Tildakin veteen muiden seuraksi. Onneksi uudet kelluntaliivit kantoivat hyvin. Rakensimme pihalle pienen agilityradan: 4xhyppy, pöytä, putki ja kepit. Näistä saimmekin tehtyä monenlaisia ratoja. Myös Netti pääsi kokeilemaan agilitya.
11.6 Mami oli katsomassa Euroopan Voittaja -näyttelyä ja toi sieltä tuliaisena uuden pedin pikkusiskolle. Kokeilimme hieman petiä ja Tilda meni sinne heti istumaan!
10.6 Kääpiöpinsereiden erikoisnäyttely Helsingissä. Tilda oli ilmoitettu junnuluokkaan, mutta emme valitettavasti voineet osallistua näyttelyyn.
3.6 Olimme katsomassa K-pentuja ensimmäistä kertaa. Ihania pieniä ötököitä. Meidän pentumme kyllä vaikuttaa enemmänkin marsulta kuin koiralta. Kuvia pennusta ja Tildasta täällä.
20.5 Aamulla saimme viestin Tainalta, että Lucy on synnyttänyt kolme ruskeaa pentua, joista kaksi on narttua. Toinen nartuista tulee meille! Tänään oli myös näyttelypäivä: Aptus-show Helsingissä. Olimmekin Tildan kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan näyttelyssä, tai no melkein... Ritva-"mummo" ja Martti tulivat yllättäen kannustamaan Tildaa Jäähalliin. Tilda sai näyttelystä EH:n, mikä on ihan hieno suoritus. Tilda käyttäytyi hyvin. Paluumatkalla Tilda jopa halusi omaan boksiinsa - vesisateelta suojaan. Ratikassa Til sitten koputteli, että "hei, voisin jo tulla pois!" Olimme myös ensimmäistä kertaa julkisilla näyttelyssä!
13.5 Koiranäyttely Haminassa. Lähdimme matkaan jo edellisenä iltana ja yövyimme Kotkassa. Tuomarina oli italialainen Enrico Adinolfi. Tilda sai EH:n ja ei sijoittunut. Näyttelyn jälkeen tutustuimme vielä ympyräkaupunkiin.
5.5 Ilmoittauduimme kääpiöpinsereiden agilityleirille, joka pidetään Kajaanissa syyskuussa.
29.4 Kävimme Tildan kanssa kääpiöpinsereiden joukkotarkastuksessa tutkituttamassa Tildan silmät ja polvet. Tulokset löytyvät täältä.
20.4 Agilityn alkeiskurssi Kontulan Kelkkapuistossa alkoi. Lähes koko tunnin ajan satoi vettä, mutta Tilda jaksoi urheasti harjoitella loppuun asti nakkien voimalla. Teimme hyppyä, putkea ja keppejä. Tildaa piti vielä pitää hihnassa, koska neiti olisi lähtenyt läheisen kuusen alle sadetta pitämään. Myös putkeen Tilda jumiutui ;) Tunnin jälkeen Tilda nukahti heti autoon.
18.4 Tildan 1-vuotissynttärit! Onnea paljon pienelle pimpulallemme! Synttäreiden kunniaksi kävimme rokotuksissa. Illalla Tilda sai herkkuluun ja muuta namia.
6.4 Viimeinen kerta hierontakurssia. Tilda jaksoi jo olla hetken aloillaan, mutta mamin hieronta taisi olla vieläkin liian kutittavaa. Nyt kurssin jälkeen jatkamme hieronnan harjoittelua rauhallisessa paikassa ja lisäksi Tildan tulisi olla väsyneessä mielentilassa...
27.3 Viimeinen kerta uuden koiranomistajan kurssia. Mami kävi kuuntelemassa HSKP:n neljän luennon sarjan. Jotain uuttakin luennoilla tuli vastaan. Aiheina olivat koiran hankinta, koiran historia ja käyttötarkoitukset, koiran hoito ja terveys sekä koiran kanssa harrastaminen.
23.3 Tänään alkoi kolmen kerran koirahierontakurssi. Kurssin järjestää koirakoulu Pienikoiruus. Tilda ei oikein malttanut olla paikoillaan hierottavana, mutta hauskaa oli silti! Paikalla oli myös Laku-chihuahua eiliseltä agilityn koetunnilta sekä kääpiöpinseri Sissi.
22.3 I-HAH:n koetunti alkeiskurssille pyrkiville. Koe pidettiin Kontulan kelkkapuistossa. Minua jännitti tosi paljon Tildan puolesta, varsinkin kun sää oli erityisen kylmä. Koetunnilla tehtiin paikallaan oloa ja seuraamista sekä hyppyesteitä ja putkea. Uskomatonta kyllä, Tilda käyttäytyi kokeessa tosi hienosti ja ylitti itsensä! Jäämme odottamaan tuloksia.
19.3 Tampereen KV koiranäyttely. Tilda osallistui junioriluokkaan. Kääpiöpinsereiden suuresta määrästä johtuen kaikki nartut oli siirretty toiselle tuomarille. Refet Hadzic oli tarkka hampaista ja antoikin Tildalle H:n puuttuvan P1:n takia. Muuten ERI tuntuikin tulevan melko helpolla...
12.3 Match show Koiratoimintakeskuksella. Pieniä koiria oli noin 70 ja Tilda sai sinisen nauhan. Sinisten kehässä oli todella tungos ja hädin tuskin mahduimme Tildan kanssa seisomaan. Emme myöskään sijoittuneet. Mutta hyvää harjoitusta ensi viikon näyttelyyn!
7.2 Mami läpäisi kasvattajan peruskurssin! Kolmipäiväisen kurssin järjesti Helsingin seudun kennelpiiri. Kurssin päätteeksi oli kirjallinen koe.
22.1 Turun KV koiranäyttely. Tildan debyytti virallisissa näyttelyissä lähti käyntiin arvosanalla T eli tyydyttävä. Tuomari piti koirasta ja sanoikin, että tänään Til oli T:n arvoinen. Tilda olikin melko rimpulassa kunnossa vatsataudin jäljiltä ja lisäksi kylmä halli vaikutta Tildan olemukseen. Arvostelu oli kuitenkin positiivinen, kuten myös tuomarikin. Näyttelyn jälkeen vierailimme Anne-serkun luona.
7.1 Kajaanin KV koiranäyttely. Joululoman yhteydessä piipahdimme Kajaanin pallohallissa "kotinäyttelyssä". Tamminäyttely on juuri se koiranäyttely, jossa mami oli pienenä koiria katsomassa. Kerran oli pikkuinen villakoira-Elinakin estradilla (mamin sisko siis villakoiraksi puettuna). Tilda osallistui pentuluokkaan sijoittuen neljänneksi kuudesta narttupennusta. Tuomari myös mittasi Tildan saaden tuloksen 31 cm. Kannustusjoukoissa olivat mummo, ukki ja Anni-kummityttö. Kiitos kaikille mukavasta päivästä!
2005
24.12 Tildan ensimmäinen Joulu! Vietimme joulua Laaksosilla Oulunkylässä. Koiraedustuksesta huolehtivat Tilda, norwich Netti sekä belgianpaimenkoira (groenendael) Dana. Pukki toikin kilteillle koirille paljon lahjoja.
10.12 Suruviesti Joensuusta: Tildan äiti Oona on kuollut. Oona menehtyi äkilliseen maksasyöpään. Jaksamisia Tainalle ja perheelle! Oona oli tosi hyvä äiti ja kaunis koira.
4.12 Toinen pentunäyttely Kaapelitehtaalla, Winter Palace Puppy Show. Tuomarina oli Bo Skalin Ruotsista. Näyttely eteni tosi nopeasti ja tällä kertaa emme sijoittuneet.
13.11 Pentunäyttely Kaapelitehtaalla. Tilda esiintyi uskomattoma hienosti, luultavasti silkkaa tuuria. Tilda sijoittui pikkupentuluokassa kolmanneksi ja sai kunniapalkinnon! Kotiintuomisina oli hieno ruusuke sekä säkki ruokaa. Tuomarina oli Marianne Holm.
5.11 Pentunäyttely Espoontorin parkkihallissa. Tildan ensimmäinen näyttely! Päädyimme lopulta siihen, että Juhani esittää Tildan. Tildan esiintyminen ei ollut oikein mallikasta, vaan neiti pomppi kävellessä ja rimpuili & köyristeli pöydällä. Onneksi tuomaritäti oli oikein kiltti. Tilda sijoittui toiseksi pikkupentusarjassa.
18.10 Kulmahampaiden poisto. Tildalta poistettiin kolme kulmahammasta. Vasen alakulmuri lähti jo viime viikolla. Toimenpidettä varten Tilda nukutettiin ja mami ja Juhani kävivät sillä välin Esson baarissa syömässä nakkisämpylät. Heräämisen jälkeen Tilda oli hieman humalaisen näköinen. Katse harhaili ja kieli roikkui suusta. Omat ihmiset tunnistettuaan Tilda kuitenkin valpastui heti.
9.10 Kääpiöpinsereiden erikoisnäyttely Mäntsälässä. Olimme tutustumassa koiranäyttelyiden kulkuun. Tilda oli turistina paikalla. Samalla vietimme rentouttavan mökkiviikonlopun.
16.9 HSKP:n pentukurssi Maunulan Suursuolla alkoi (meidän osaltamme). Viime viikollakin olisi ollut harjoitukset, mutta emme silloin päässeet paikalle tanssikeikan takia. Kurssilla harjoiteltiin kontaktin ottoa ja rauhoittumista. Kontakti on Tildalle paljon helpompi kuin rauhoittuminen paikassa, jossa on kymmenittäin muita koiria! Kurssia on vielä neljä kertaa.
heinäkuu Kesälomamatka Kainuuseen (ja Ouluun). Tilda pääsi ensimmäiselle pidemmälle matkalle, kun koko pikkuperhe ahtauduimme junaan. Tilda käyttäytyi hienosti junamatkan aikana. Samassa vaunussa matkasi myös toinen kääpiöpinseri Kuopioon asti. Kajaanissa Tilda tutustui "mummoon" ja "ukkiin" sekä muihin sukulaisiin. Ukin jämtti Öntsy ihastui pikku-Tildaan kovin ja olisi halunnut leikkiä. Tildaa hieman jännitti. Kajaanista poikkesimme myös Ouluun. Käväisimme asuntomessuilla ja Tilda oli sen aikaa koiraparkissa hoidossa. Messujen jälkeen kävimme serkuilla kylässä ja Tilda tutustui Mina-shelttiin. Kuvia lomalta Tildan slideshow'ssa täällä.
24.6 Tildan ensimmäinen Juhannus. Vietimme Juhannusta melkein Tildan synnyinseuduilla eli Laukaassa. Tildalle laitettiin pieni kulkunen kaulaan, jotta kuulimme, missä touhukas pentu menee. Tilda myös tutustui laajemmin vesielementtiin hyppäämällä laiturilta veteen. Se ei ollut ollenkaan kivaa, toisin kuin sauna, jonne Tilda pääsi kuivattelemaan. Tilda myös tapasi Tellervo-"tädin", joka oli lomailemassa Saksasta.
6.6 Tilda kotiutui. Haimme Tildan kotimatkalla Kajaanista Susannan ylioppilasjuhlista. Tilda myös täytti tänään tasan seitsemän viikkoa. Kotimatkalla Tilda vikisi hieman, mutta rauhoittui sitten nukkumaan. Tervetuloa Tilda!
Onni, Oona ja tytär
Tilda vanhempiensa Onnin ja Oona kanssa
30.5 Valmistelut pennun tuloon ovat melko hyvällä mallilla. Hankittu on mm. kevythäkki nukkumapaikaksi, fleecehuopa Ikeasta, ruoka- ja juomakupit ja kynsisakset. Panta ja hihna ostetaan pennun kotiuduttua, koska niitä tarvitsee sovituttaa. Koiran "kummeiksi" ovat jo lupautuneet Elina ja Peike. Viikon päästä pentu jo saapuu!!!
5.5 Ensimmäinen visiitti Kinghill's-kenneliin pentuja katsomaan. Pennut olivat oikein suloisia ja aikuiset koirat Oona, Onni ja Lucy mukavia. Juhania tosin piti vahtia tarkasti ja vähän haukkuakin... Narttupentu tulee meille sijoitukseen :) Nyt on vielä kuukausi aikaa valmistautua pennun tuloon ja tehdä tarvittavia hankintoja.
18.4 Tilda syntyi Jyväskylässä Kinghill's kennelissä. Oona (Fürstenborgh Fiona) synnytti seitsemän pentua, joista Tilda oli ainoa tyttö. Veljistä kaksi oli black&tan-värisiä, muut pennut olivat ruskeita.